Ezt látnod kell, agy

#Ezt látnod kell #agy

14 db cikk a témában

Minden csésze kávéval az agyunk ellen dolgozunk
#kávé
2023.03.15.

Minden csésze kávéval az agyunk ellen dolgozunk

Tudtad, hogy a kávé ízét ösztönösen rossznak érzékeli az agyunk? Hogy lehet akkor, hogy mégis ennyien fogyasztják nap mint nap? Mi a kávé titka? Az alábbi videóból kiderül!

#halál után
2022.03.29.

Megdöbbentő dolog történik a halál után

Mindenkit foglalkoztat a kérdés: van-e élet a halál után? A tudósok a kérdést még nem tudták megválaszolni, de rájöttek egy igen meglepő dologra: a test halála után egyes gének még működnek.

#alvás
2021.07.13.

Jobban alszanak a tinédzserek a virtuális valóság játékoktól?

A kérdés azért érdekes, mert azt már számtalanszor leírták, hogy főként a tinédzserek lassabban alszanak el ha az elalvás előtti mobiloztak vagy tévéztek. Ezúttal a virtulális valóság (VR) játékok – alvást befolyásoló hatására voltak kíváncsiak a kutatók.

Szeretnél leadni néhány kilót? Meglepő akadályokba ütközhetsz!
#diétva
2021.06.13.

Szeretnél leadni néhány kilót? Meglepő akadályokba ütközhetsz!

Senki nem vitatja: a fogyás nem egyszerű dolog. Sokan belevágnak a csodákat ígérő diétákba vagy önsanyargató módon lemondanak a napi szükségleteikről, ezektől remélve a bomba alakot. Azonban ezzel a hozzáállással többet ártanak, mint használnak. Mennyi szerepe van a mozgásnak és a táplálkozásnak a sikeres fogyásban?

#cigi
2017.10.24.

10 kreatív, dohányzásellenes kampány

Íme, néhány remek példa arra, hogyan lehet szemléltetni a dohányzás káros hatásait. Talán ezek a képek azoknak is felnyitják a szemét, akik anélkül élnek ezzel a szenvedéllyel, hogy igazán végiggondolnák, miféle következményei lehetnek.

#fájdalom
2015.10.18.

Kiderül az igazság: melyik nemnek nagyobb a fájdalomtűrő képessége?

Számtalanszor hallhattuk már, hogy a nőknek nagyobb a fájdalomtűrő képességük. Habár a férfiak az erősebbik nem, ebben a - nem elhanyagolható jelentőségű - dologban bizony több ízben a nők bizonyultabbak erősebbnek. Ugyanakkor vannak, akik cáfolják ezt a feltevést. Lássuk, mi az igazság.

#nevetés
2015.10.06.

Így indulhat a napod igazán boldogan

Minden reggel ugyanaz a menetrend: vársz a reggeli villamosra, buszra, álmos vagy és máris feszült, amiért suliba vagy munkába kell menned, pedig még aludtál volna pár órát. Van viszont egy hihetetlenül hatásos módszer, amivel garantáltan jól indulhat a napod, és emlékezetes pillanatot szerezhetsz vele másoknak is.

#hologram
2015.08.06.

Elképesztő trükk: így tudsz 3D hologramot kreálni a mobiloddal

Az okostelefonokból kihozható lehetőségek száma úgy tűnik, hogy kifogyhatatlan. Most egy olyan trükköt próbálhatsz ki, amely igazán látványos. Oké, nyári szünet van, de ez a kis barkácsolás felér egy kémiai kísérlettel. Viszont garantáltan menő lesz a végeredmény!

#feltalálók
2015.06.02.

6 feltaláló, akit a saját találmánya ölt meg

A találmányok csodálatos dolgok, főleg, amelyek még azokban az időkben születtek, amikor a technika még nem volt annyira fejlett, mint manapság. Éppen emiatt számtalan esetben maguk a feltalálók próbálgatták találmányukat, ám ezek a kísérletek sajnos néhány esetben az életük végét jelentették.

#videó
2015.03.03.

Ilyen lenne a világ szakmunkások nélkül... - Videó

Manapság egyre kevesebb diák választja a szakiskolákat a továbbtanulás során. Helyettük a népszerű, elismert és jobb megélhetéssel kecsegtető szakok és iskolák állnak a lista élén. Így sajnos számos tehetséges fiatal kerül olyan pályára, ahol nem tudja kibontakoztatni a tehetségét.