utazás
#Ezt látnod kell

Mikor érdemes meglátogatni Oslót?

2023.04.06.
2 perces olvasási idő

Oslo Norvégia fővárosa, ami mellesleg a legnagyobb norvég városnak számít. Csodaszép, modern metropoliszról van szó, amely mindenki szívét rabul ejti – már ha a megfelelő időszakban utazunk oda. Norvégia ugyanis nem épp az extrán meleg éghajlatáról ismert. (x)

Melyik időszak a legjobb egy oslói városi túrához?

OsloEgész Norvégia területe az óceáni éghajlatra esik. Itt az éves csapadék magas, a pára szintén, viszont az átlaghőmérséklet csupán +5 Celsius-fok. Ez azt jelenti, hogy Norvégiában nem kell aggódnunk például a kánikula miatt. Azért itt is akadnak melegebb időszakok. Például a nyári hőmérséklet olyan, mint nálunk a tavasz, vagyis nem kell aggódni: 30 Celsius-fok felé nehezen fog emelkedni a hőmérséklet. Ha tehát nem akarunk megfagyni minden áron Oslóban, és még egy teraszos fagyizást is megejtenénk, mindenképp nyáron induljunk útnak. Ez alól egyetlen indok kivétel: ha nem szeretnénk turisták hadával találkozni. Nyáron van ugyanis Oslóban értelemszeren a turistaszezon, viszont például télen már megnyugodhatunk: szinte alig fogunk más külföldieket találni. Ez azonban az oslóiakat nem zavarja, ők megszokták a hűvös időjárást, tehát a város akkor sem kevésbé élőbb, mint máskor. Az Olcsó repjegy tekintetében sem kell aggódnunk. Oslo szintén azon városok közé tartozik, amely megfizethető árakon érhető el közvetlen járattal.

Mit fogunk látni Oslóban?

utazásOslo sokak szerint arról híres, hogy a világ harmadik legdrágább városa. Ez igaz, ám ahogyan lenni szokott, itt is találni elérhető áron éttermeket és még szállást is. Ugyanakkor, amiről igazán híres, az maga a város közigazgatási területe többek között. Oslóhoz egy rakat sziget, és több mint száz tó tartozik. Ebből is jól érzékelhető, hogy igazán vízhez közeli élményben lehet részünk, ha ideutazunk. Ezen kívül a lakossága körülbelül hatszázezer főt jelent, ami norvég mértékben óriási. Ezt jobb, ha észben tartjuk, így nem fog minket csalódás érni. Norvégiában ugyanis teljesen érthető módon a sűrűn lakott városok kicsit mást jelentenek, mint mondjuk akár nálunk. Ezért itt az egymillió alatti lakos is már rendkívül soknak számít.

Ha pedig Norvégia lakosságáról már szó esett, azt is érdemes tudunk, hogy például a mediterrán habitussal ellentétben ez egy introvertált ország. Ha kedveled a csendet, a nyugalmat, és azt, hogy senki sem akar kényszeresen megszólítani, akkor Norvégia garantáltan a te helyed lesz. Viszont ha nem vonz az ilyesmi, a Dubai járatok is egészen olcsón elérhetőek, főleg ha az Esky profi repjegykereső adatbázisát használjuk. Sok látnivalóval is találkozhatsz. Ha meguntad a csodás kék víz bámulását, akkor a múzeumba vagy az operaházba is elnézhetsz. Oslo ugyan nem egy fellegvár, viszont azok számára, akik szeretnék megismerni közelebbről a vérbeli skandináv életérzést, szinte kötelező meglátogatni.

Ha a viking legendák nyomába szeretnél eredni, akkor se hagyd ki

kirándulásA nyári túra már csak azért is jobb választás egy oslói kiruccanáshoz, mert ilyenkor legalább kényelmesen fel tudjuk térképezni a város környékét. Oslo nem véletlenül kapta meg 2019-ben az „Európa zöld városa” címet. Nem csak amiatt, mert tényleg figyelnek a környezetre, hanem azért is, mert az igazi természet szó szerint egy karnyújtásnyira van a várostól. Oslo egy fjord mellett fekszik, ami az Északi-tenger öblébe nyúlik be.

Emiatt a város szigetekkel is rendelkezik, és annyira közel találhatóak például az erdők és a legelős részek, hogy akár még rénszarvasokkal is szemezhetünk a közvetlen közelében. Ezért ha nem vagyunk restek, bátran tehetünk egy kisebb túrát is a város környékén. Márpedig ha valamit érdemes csinálni ebben a csodás országban, akkor az a túrázás. Közben pedig még akár egy eltévedt black metál zenekarral is találkozhatunk.

Kapcsolódó címkék

utazás