Drog, cigi, alkohol, kokain

#Drog, cigi, alkohol #kokain

6 db cikk a témában

A kokain hatásai
#kokain
2022.07.02.

A kokain hatásai

A kokaint leggyakrabban az orrüregbe szippantják fel, de vénásan is használják, illetve freebase formája hevítés után belélegezhető (ez más néven a crack).

Kokain és impotencia - Összefügg?
#kokain
2022.06.16.

Kokain és impotencia - Összefügg?

A kábítószer fogyasztás elterjedése a fiatalkorúak körében egyre aggasztóbb méreteket ölt, annak ellenére is, hogy legtöbbjük tisztában van a szerhasználat kockázataival. Hogy mi ösztönözhet egy hozzád hasonló korú kamaszt a pszichoaktív anyagok kipróbálására? És van-e összefüggés az impotenciával? Cikkünkből kiderül.

#kokain
2016.03.21.

Így változtatja meg a kokain az agy szerkezetét

Egy új tanulmány kimutatta, hogy a hosszútávú kokainhasználat átalakíthatja az agy döntéshozatalért felelős részét. Az agyban megfigyelt módosulások nemcsak azt mutatják, hogy mi vezet a függőséghez, de arra is fényt derítenek, hogy akik függővé válnak, miért hajlamosabbak rossz döntéseket hozni az életükben.

#kokainfüggők
2012.04.29.

Elbutulást okoz a kokain

Kétszer gyorsabban fogy a kokainfüggők szürkeállománya, mint amennyit az öregedéssel természetesen együtt járó agyszövet vesztés indokol - állapították meg a Cambridge-i Egyetem kutatói.

#kokain
2012.02.10.

A kokain zöldhályogot okozhat?

A glaukómát ugyan az időskor jellemző betegségeként tartják számon, a fiatal drogfüggőknél sem ritka... Egy tanulmány szerint összefüggés lehet a kokain fogyasztása és a súlyos szemprobléma kialakulása között.

#alkohol
2011.09.06.

Kokain vagy tequila: melyik ártalmasabb?

Talán neked is van ismerősöd, aki szerint a kokain unalmas, drága és inkább az alkoholt kedveli. De vajon ez tényleg megfelelő indok lehet arra, hogy részegen aludjál a busz végében hazafelé?