Betegségek, máj

#Betegségek #máj

6 db cikk a témában

#rossz szájszag
2021.10.04.

Rossz a leheletem, mi az oka?

Lassan már itt az első csók ideje, csak az a problémám,hogy rossz a szájszagom és ezzel nem szeretném elrontani az egészet. Fogat minden egyes nap mosok, de úgy látszik, egy belső probléma okozza nálam a gondot. Mit csináljak? - Válogatás a Szakértő válaszol rovat kérdéseiből.

#hepatitis
2018.07.03.

Hepatitis C, a csendes vírus

A hepatitis C egy vér útján terjedő vírusos fertőzés, melyet a hepatitis C vírus okoz. A fertőzés elsődlegesen a májat támadja meg, de a kórokozó más szerveket is elérhet, illetve a máj sokrétű funkcióinak károsításával súlyos hatása van az egész szervezetre. Július 28. a hepatitis C világnapja.

#máj
2016.02.07.

Vigyázz a májadra!

A mértéktelen alkoholfogyasztással nem csak az agysejtjeinket romboljuk, hanem a májunkat is súlyosan károsítjuk. De nem csak ez, hanem a nehéz, zsíros ételek, a mozgáshiány és a túlsúly is ártalmas.

#hasnyálmirigy
2015.10.31.

Hasnyálmirigy-gyulladás - Szakértő válaszol

Anyukámnak hasnyálmirigy-gyulladása van, kórházban kezelik, csak valamilyen infúziót kap. Tizenhat éves lány vagyok, és nagyon félek, elveszíthetem. Mi fog most történni? - Válogatás a Szakértő válaszol rovatunk kérdéseiből.

#epe
2013.12.17.

Veszélyesek a rejtett zsírok az epebetegeknek

Az ünnepek közeledtével egyre fűszeresebbek, gazdagabbak, cukrosabbak, zsírosabbak az ételeink, ami igazi rizikó az epebetegeknek. Dr. Mármarosi István, az Oxygen Medical gasztroenterológusa a veszélyekre, a rejtett telített zsírokra figyelmeztet.