haj
#Testi problémák

7 körömápolási tipp télre a csodás körmökért

2016.01.14.
2 perces olvasási idő

Legyenek tökéletesen szépek a körmeid télen is a bombabiztos körömápolási tanácsaink a segítségével! A kinti hideg és benti száraz, meleg levegő a körmeinket gyengévé és szárazzá teszi - feltéve, hogy nem törődünk vele megfelelő módon. Rengeteg módszer áll a rendelkezésünkre, hogy leküzdjük a leghidegebb évszak káros hatásait.

Viselj kesztyűt!

Az egyik legjobb tanács télre, hogy ne hagyd fedetlenül a kezeidet! Sokkal szebbek és könnyebben ápolhatóak lesznek a kezeid, ha a hideg levegőtől védetten tartod őket. További eredményeket érhetsz el, ha éjszakára kézápoló krémmel bekened a kezed és felveszel egy pár pamutkesztyűt. Reggel, amikor felébredsz, észre fogod venni, hogy a kezeid sokkal puhábbak és simábbak lettek. Ne feledkezz meg a kesztyűről akkor sem, amikor tisztítószereket használsz, mosogatsz!

Tartsd kéznél a testápolót!

Talán nem a körömápolás jut eszedbe először a testápolókról, de a kettőnek nagyon is van köze egymáshoz. A testápoló segíti megőrizni a kezek és a körmök nedvességtartalmát, ezáltal kevésbé fog töredezni a körmöd, de ezentúl nem szakad be a körömágyad melletti bőr sem. Minden alkalommal, miután kezet mosol, tegyél valamit a kezeid és a körmeid hidratálása érdekében.

Szabadulj meg az illatosított testápolóktól!

Akármennyire is kellemes illatosított testápolót használni, a legtöbb ilyen krémhez felhasználtköröm adalékanyagok száríthatják a bőrt. Próbálj ki inkább olyan kenőcsöket, amik nem tartalmaznak hozzáadott illatanyagokat. Ezek rendkívül hatásosak a bőr hidratáltságának megőrzésében. Bár természetesen alkalomadtán szabad illatosított testápolót is használnod, azért próbálj meg általában az illatmentes krémek mellett maradni.

Bánj csínján a körömlakklemosóval!

A körömlakklemosó túlzott használata - főleg télen - különösen könnyen kiszáríthatja a körmöket. Még ha oda is vagy a manikűröztetésért, próbáld meg a körömlakklemosó használatát heti egy alkalomra csökkenteni. Továbbá használj inkább acetonmentes változatot. Az acetonos körömlakklemosók meglehetősen kíméletlenek a körömmel, a hámmal és a bőrrel, és megfosztják a körmöket a természetes nedvességtartalmuktól.

Olvasd el a címkét!

Amikor hidratálót vásárolsz, keresd az összetevők között a karbamidot, a foszfolipideket és a tejsavat. Ezek az összetevők mind segítenek megtartani a körmök nedvességtartalmát, és megelőzni a különböző károsodásokat. Finoman dörzsöld a krémet a kezeidre és a körmeidre! Akkor is alkalmazd a hidratálót, amikor ki van festve a körmöd.

Legyél gyengéd!

Már biztosan ezerszer hallottad ezt a körömápolási tanácsot, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy bánj gyengéden a körmeiddel. Szokj le a körömrágásról, a körömágy szedegetéséről és arról, hogy szerszámként használod a körmeidet, különben csak további károk érik őket, ha az időjárás okozta megpróbáltatások nem lennének elegek.

Egyél rendesen!

Nem csak a kencékkel, hanem az étkezési szokásaiddal is javíthatod a körmeid egészségi állapotát. Ha a kiegyensúlyozott étrended, akkor B-vitaminban és fehérjében gazdag ételeket is tartalmaz. Fogyassz rendszeresen spenótot, halat, banánt, valamint sovány baromfihúst. Így extra adag biotinhoz juthatsz, ami hozzásegít az egészséges bőrhöz, hajhoz, körömhöz és anyagcseréhez.

(B.Zs.)

Kapcsolódó címkék

köröm