Szülőknek

#Szülőknek

577 db cikk a témában

#szex
2011.08.10.

10 kérdés, amit a tinik föltehetnek a szexről

Amikor a szexről beszélget gyermekével, több kellemetlen kérdésre is fel kell készülnie! Összeszedtük azt a 10 kérdést, mely a fiatalokat leginkább érdekli, leggyakrabban tesznek fel.

Vagdossa magát, hogyan segítsek?
#vagdosás
2011.08.06.

Vagdossa magát, hogyan segítsek?

A tudat, hogy gyermeke szándékosan vagdossa magát, egyszerre sokkoló és kétségbeejtő. Az öncsonkítást komolyan kell venni, mivel hátterében mindig valami lelki baj áll, amit meg kell találni és kezelni kell. Hogyan segíthet gyermekének?

#szex
2011.07.29.

Kérdések és válaszok a szexről

A gyerekek szexszel kapcsolatos kérdéseinek megválaszolása az egyik legnehezebb és legrémisztőbb, valamint legfelelősségteljesebb feladat a szülők részéről. A máskor határozott és magabiztos szülő ilyen helyzetben megnémul, igen kényelmetlenül érzi magát.

#evés
2011.07.11.

Kényszeresen eszik a lányom?

„Amikor a 14 éves lányom és a barátai nálunk vannak, azt vettem észre, hogy folyamatosan a hűtőt fosztogatják. Nem gondoltam, hogy bármi baj lenne vele, de azóta hallottam a kényszeres evés betegségéről. Mi is ez pontosan? Aggódnom kellene?”

#szex
2011.07.09.

Szüleiktől kérnek szexuális tanácsot a fiatalok

Széles körben elterjedt, hogy szexuális téren a tinik előtt a barátaik és a sztárok állnak példaként, de egy új kanadai tanulmány felveti azt a lehetőséget, hogy akik valójában befolyásolják őket, azok a szülők.

#szex
2011.07.05.

Megengedhetik-e a szülők a tinédzserszexet otthonukban?

Néhány szülő inkább elutasítja „az én házamban márpedig nem” megközelítést, attól tartva, hogy gyermekük akkor inkább az autó hátsó ülését vagy a parkokat részesíti előnyben, ha szerelmi légyottra kerül sor.