Warning: simplexml_load_file(): https://www.webbeteg.hu/xml/rss_gyermekgyogyaszat.php:3: namespace error : xmlns:atom: ' https://www.w3.org/2005/Atom' is not a valid URI in /var/www/kamaszpanasz.hu/web/hir.php on line 2316

Warning: simplexml_load_file(): <rss version="2.0" xmlns:atom=" https://www.w3.org/2005/Atom"> in /var/www/kamaszpanasz.hu/web/hir.php on line 2316

Warning: simplexml_load_file(): ^ in /var/www/kamaszpanasz.hu/web/hir.php on line 2316
10 kérdés, amit a tinik föltehetnek a szexről
 / SZÜLŐKNEK / 10 kérdés, amit a tinik f...
  2011-08-10

10 kérdés, amit a tinik föltehetnek a szexről

Amikor a szexről beszélget gyermekével, több kellemetlen kérdésre is fel kell készülnie! Összeszedtük azt a 10 kérdést, mely a fiatalokat leginkább érdekli, leggyakrabban tesznek fel.

- hirdetések -

A leggyakoribb kérdések

1. Tényleg fáj az első szex?felvilágosítás Mennyire?

2. Mi az az orális szex?

3. Terhes lehetek az első alkalommal/ orális szextől/pettingtől/ ha a párom kézzel elégit ki/ ha a párom "vigyáz" stb. ?

4. Honnan tudom, ha meleg vagyok?

5. Normális méretű/alakú a mellem/ péniszem/vaginám?

6. Le kell feküdnöm a barátnőmmel/barátommal, ha szerelmes vagyok belé?

7.  Hogyan mondjak nemet a szexre, ha én még nem akarom, de a barátom/barátnőm igen?

8. A maszturbáció normális dolog?

9. Mi a baj a pornó nézéssel?

10.  Honnan tudom, ha készen állok a szexre?

Ahhoz, hogy a gyermek biztonságban nőjön fel és idejében mindent tudjon a szexről, beszéljen vele, esetleg mondja el neki a saját szexuális élményeit is. Eleinte kínos lehet a beszélgetés, de ha jó a szülő-gyermek kapcsolat, akkor ez nem lehet akadály.

Ha Öntől tudja meg ezeket a dolgokat az jobb, mintha a társaitól, TV-ből, újságból. Mert Öntől a valóságot fogja hallani, nem féligazságokat. A többi forrás nagyon könnyen félrevezetheti a kamaszokat.

(M. T., about.com)