Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /var/www/kamaszpanasz.hu/web/class/class.meteorologia_form.php on line 37

Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /var/www/kamaszpanasz.hu/web/class/class.meteorologia.php on line 33

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/kamaszpanasz.hu/web/class/class.meteorologia.php on line 39
Terhesség orális szextől?
 / SZEX / Terhesség orális szextől?
  2019-03-19

Terhesség orális szextől?

Ha a barátom nemi szervét a számba veszem és az előváladékot vagy ondót lenyelem, attól lehetek terhes? Soha senkitől nem kaptam választ és nem akarok felelőtlen lenni. Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

- hirdetések -

Kedves Levélíró!

Nyugodj meg, ettől nem lehetsz terhes. Ahhoz, hogy valaki teherbe essen, a spermiumoknak a hüvelybe, onnan a méhbe és a petevezetőbe kell jutniuk. Többnyire itt találkoznak az érett petesejttel, itt történik a megtermékenyítés.

Miért nem lehetséges a teherbeesés?

Ennek több oka is van:

  1. A spermiumoknak magas pH értékű, inkább lúgos közegre van szükségük a túléléshez, így a gyomorsavak által nyújtott alacsony pH-jú környezetben rövid időn belül elpusztulnak.
  2. A gyomor és a petevezeték egymáshoz való viszonya anatómiailag szinte teljesen lehetetlenné teszik az ilyen jellegű megtermékenyülést.
  3. Ha esetlegesen mégis létrejönne a megtermékenyülés, az nagy valószínűséggel méhen kívüli terhességet okozna.
  4. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt sem, hogy noha az egészséges spermium akár 72 óráig is életképes a számára megfelelő környezetben, a petesejt 12 órával az ovuláció után terméketlen.

De a legfontosabb, amire az orális szexszel kapcsolatban fel kell hívni a figyelmet, a HPV fertőzés veszélye. A terhességgel kapcsolatban aggodalomra semmi ok, orális szexszel nem lehet teherbe esni, de a szexuális úton terjedő fertőzések egy része az orális szex útján is terjed.

(Dr. Szimuly Bernadett)