Lélek, szerelem

#Lélek #szerelem

333 db cikk a témában

Mi a zombieing?
#zombieng
2023.06.05.

Mi a zombieing?

"Emlékszel a ghosting-ra? Igen, az a bosszantó randevúzási trend, ami azt jelentette, hogy a nem elkötelezett szerelmesek úgy érezték, rendben van, ha néhány randevú után felszívódnak, és nem válaszolnak az üzenetekre. Nos, itt az újabb randevúzási trend. A zombieing, vagyis az, amikor a felszívódott randipartnerek visszatérnek, és magyarázat nélkül újra megjelennek egy pimasz mizu-val.

Ghosting – eltűnés egy kapcsolatból
#ghosting
2023.05.22.

Ghosting – eltűnés egy kapcsolatból

Nagy volt a szerelem - legalábbis eddig ezt hitted, hogy az. De most minden megváltozott: az, akit teljes szívvel szerettél, most egyik pillanatról a másikra eltűnt az életedből. Nem ír, nem keres, nem válaszol az üzenetekre, nem veszi fel a telefont, na és nem ad érthető magyarázatot sem arra, hogy mindez miért történik.

Sírni, vagy nem sírni?
#sírás
2023.05.12.

Sírni, vagy nem sírni?

Sírni, vagy nem sírni? Ez itt a kérdés… Valóban. Azt, hogy miért sírsz, bánatodban könnyű megmagyarázni… Sírsz mert elvesztettél valakit, valamit.

Társfüggő vagy?
#társfüggő
2023.04.21.

Társfüggő vagy?

A társfüggő szót gyakran használják olyan emberekre, akik állandóan párkapcsolatban élnek. De mit is jelent valójában a társfüggő – és tényleg olyan rossz?

Miért nem jó ötlet osztálytárssal járni?
#osztálytárs
2023.03.29.

Miért nem jó ötlet osztálytárssal járni?

Hallottuk már talán ezt az alapszabályt, miszerint osztálytárssal, közeli munkatárssal, barátunk barátnőjével jobb nem kikezdeni. De mielőtt még tudatlanul engedelmeskednénk ennek az informális törvénynek, értsük meg, miért találták ezt ki még dédnagyanyáink idejében!

8 kommunikációs tipp a mindennapokra
#vita
2022.12.04.

8 kommunikációs tipp a mindennapokra

Sok ember küzd azzal, hogy elsajátítsa a korrekt érvelés képességét. Egy kapcsolatban alapvető dolog, hogy ki tudjunk állni az igazunkért úgy, hogy közben nem dühítjük fel a partnerünket. Íme, néhány kommunikációs eszköz az ellentétek feloldására és a társas érintkezés megkönnyítésére.

Tippek, hogyan vond magadra a lányok figyelmét?
#lány
2022.11.20.

Tippek, hogyan vond magadra a lányok figyelmét?

Ha sikereket szeretnél elérni a lányoknál, meg kell tanulnod néhány ügyes praktikát. Nem, itt most nem a ruhákról, vagy a külsőről lesz szó, hanem arról, hogy hogyan okozhatsz mély benyomást a számodra kedves lánynál. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány tippet, melyeket akár azonnal be is vethetsz.

Hogyan beszélj egy fiúval telefonon?
#szerelem
2022.09.22.

Hogyan beszélj egy fiúval telefonon?

Napjainkban az online térben való kommunikáció szinte elengedhetetlen kelléke a tinik udvarlásának. Természetesen találkoztok és esetleg beszélgettek is az iskolában, kommenteltek a Facebookon vagy lájkoltok az Instagramon, de amikor éppen egyiket sem csináljátok, vagy épp randira hívnád életed szerelmét, nos, akkor elképzelhető, hogy kénytelen leszel őt felhívni (hacsak nem írásban teszed ugyanezt).

20 flörtölős üzenetfajta, amivel felkeltheted a kiszemelted érdeklődését
#flört
2022.08.20.

20 flörtölős üzenetfajta, amivel felkeltheted a kiszemelted érdeklődését

Órákon át ábrándozol arról, hogy milyen lenne vele randizni, esténként a titokban róla készített fotókat nézegeted - minden gondolatod körülötte forog. Ideje lenne a tettek mezejére lépni, de a visszautasítás esélye minden bátorságodat elveszi. Szerencsére napjainkban már nem feltétlenül kell szemtől-szemben megpróbálni a kapcsolatfelvételt. Íme, néhány ötlet arra, hogyan írj a kiszemeltednek, hogy pillanatok alatt felkeltsd a figyelmét.

A pasik testbeszédének kódfejtése 2.
#testbeszéd
2022.08.18.

A pasik testbeszédének kódfejtése 2.

Nem csak a szavak beszélnek, hanem a viselkedésünk is árulkodik arról, hogy valójában mit érzünk vagy gondolunk. Az úgynevezett nonverbális kommunikációnk nagyobb jelentőséggel bír a mindennapjainkban, mint ahogy azt gondolnánk, hiszen a közléseink 55 százaléka nem verbális formában zajlik.

8 dolog, amit sose mondj el az új pasidnak a múltról
#ex
2022.08.06.

8 dolog, amit sose mondj el az új pasidnak a múltról

Minden új kapcsolatban előbb-utóbb szóba kerül a múlt és természetesen az ex-téma is. Hogy ne bántsd meg az új választottad egoját, íme, néhány tipp az ex-csapda elkerülésére, azaz 8 dolog, amit sose mondj az új pasidnak az exről.

Tippek szerelemhez és randizáshoz
#randi
2022.07.05.

Tippek szerelemhez és randizáshoz

Randizás. Találkozgatás. Párkapcsolat. Akárhogy is nevezzük, a romantikus érzések általában felfűtik a 13-17 év közötti tiniket, beindítva ezzel a kérdések áradatát. Lehetséges valakivel randizni anélkül, hogy elveszítenénk a fejünket? Mikor van itt az ideje az első csóknak? Mi tesz egy kapcsolatot csodássá? A KamaszPanasz most megadja a válaszokat.

Távkapcsolatból lehet szerelem?
#távkapcsolat
2022.07.04.

Távkapcsolatból lehet szerelem?

"Lehet-e valaki úgy szerelmes, hogy akit szeret, még sosem látta, csak e-mail-en keresztül beszélt vele, és max egy képet látott róla? Én most így vagyok. Jó ez így?" A szakértő válaszol.