párkapcsolat
#Lélek

Szeretnék már végre egy barátnőt!

2010.10.08.
1 perces olvasási idő

Az a problémám, hogy nem tudok párkapcsolatot kialakítani. 22 éves srác vagyok, és szégyenemre még nem voltam lánnyal! A szakértő válaszol.

Nem kellek senkinek?

Az tény, hogy nem vagyok egy adonisz, de nem érzem magam olyan srácnak, aki ne kelljen egy lánynak sem! Sajna munkahelyemen csak férfi kollégáim vannak, így ott nem tudok ismerkedni. Diszkóban sem tudok, mert azt vettem észre, hogy nem olyan srác vagyok, mint a mai "diszkós-fiúk". Feszélyezve, zavarban érzem magam a diszkóban, mert zavar, hogy mindenki semleges az irányomban! Próbálkoztam a társkereső oldalakon is, de semmi eredményt nem hozott, mert mindig azt a választ kaptam, hogy az adott lány "épp most nem keres kapcsolatot"( de akkor miért regisztrált oda?). Segíts kérlek, tanácstalan vagyok! Tényleg nem kellek senkinek?!

kellek?

Kedves Kérdező!

Olyan nincs, hogy nem kellesz senkinek!!! Egyszerűen csak még nem találtad meg a megfelelő lányt, talán pont azért mert annyira görcsösen akarod, vagy mert a kétségeid miatt te magad sem hiszed el, hogy kellhetsz bárkinek is és ezt sugárzod magadból.

Legyél kicsit nyitottabb az emberek felé is, ismerkedj úgy, hogy nem barátnőt keresel, hanem csak jól szeretnéd érezni magad. Csinálj olyan dolgokat, amiket szeretsz, amik sikerélményt nyújtanak. Ha nő egy kicsit az önbizalmad és látszik rajtad, hogy kiegyensúlyozott és jókedvű férfi vagy, biztosan belebotlasz egy olyan lányba, akivel kölcsönösen megtetszetek egymásnak.

Ha úgy érzed, nagyon nem boldogulsz ezzel a helyzettel egymagad, nyugodtan felkereshetsz egy pszichológust is, hogy átbeszéljétek, mi lehet a probléma, és közösen megoldást találjatok rá.

(KamaszPanasz - Pyreschitz Anna, pszichológus)