homoszexualitás
#Lélek

Honnan tudhatom, hogy ő is meleg-e?

2010.06.16.
1 perces olvasási idő

Azt hiszem, meleg vagyok, és nem tudom ezt magamnak bebizonyítani. Valaki tetszik nekem, és nem tudom, hogy őt érdeklem-e. Eléggé jóban vagyunk, ő is fiú, de még mindig nagyon kiismerhetetlen. Mindenki azt mondja, hogy ő biztos nem meleg, de attól még tetszik. Bárkivel smárolok, járok, amint szakítunk, ő az első gondolatom. A szakértő válaszol.

Kedves Levélíró!

Azt nem írtad, hogy akikkel smárolsz vagy jársz, azok fiúk-e, vagy lányok. Ha ezek lányok, akkor lehetséges, hogy inkább biszexuális vagy: érdekelnek a fiúk is, és a lányok is. Nem írtad, hány éves vagy, de kamaszkorban nem ritka a homoszexuális érdeklődés, ami aztán az idő múlásával el is tűnik. Nem kell egyből eldöntened, hogy minek hívod magad, miért is akarnád magad egyből kategóriába rakni? Azzal a fiúval érdemes óvatosnak lenned.

Amíg nem vagy benne teljesen biztos, hogy ő is érdeklődik a fiúk iránt, addig nem érdemes bepróbálkoznod nála, nehogy rosszul süljön el, és elkezdje terjeszteni rólad, hogy meleg vagy. Próbálj meg vele barátkozni, kérdezgesd a lányokról, beszélgess vele párkapcsolati témákról, így könnyebben ráérzel majd, hogy van-e értelme foglalkoznod vele.

(KamaszPanasz - Ujpál Zsófia, pszichológus)

Kapcsolódó címkék

randi