karácsony
#Lélek

Kreáljatok új ajándékozási hagyományokat!

2009.12.16.
1 perces olvasási idő

A tökéletes ajándék kiválasztása szeretteidnek sok stresszel és pénzzel jár. Miért nem változtattok az ajándékozási hagyományokon? Ahelyett, hogy ugyanolyan és drága ajándékokat vásároltok minden évben, válasszatok egy témát, és válasszatok ajándékot annak megfelelően!

Például szeretitek a bort? Cseréljetek egy-egy palackkal. Imádjátok a csokit? Csináljatok nagy édesség-cserét, majd osszátok meg a barátaitokkal. Így biztosan olyan ajándékot fogtok kapni és adni, amivel mindenki boldog lesz. Itt van még pár ötlet nektek.

Társasjátékok – Szerettek Monopolyzni? Esetleg rajongtok összeülni és Tabuzni? Miért nem kezdtek társasjátékok cseréjével? Nem csak a barátaid fogják imádni, de ez egy remek alkalom lesz arra, hogy még több időt töltsetek együtt!

Szakácskönyvek – Ha te és a barátaid szerettek főzni, cseréljetek szakácskönyveket! Milliónyiból választhattok, a kedvenc séfed által írottól a nagyid egybegyűjtött receptjeiig! De még jobb, ha elkészíted a te kedvenc receptjeidből, írd egy szép füzetbe, jó ajándék lesz!

Közös fotóalbum – Nincs is szebb ajándék annál, mint amikor a közös emlékeiteket ilyen módon dokumentáljátok. A legjobb fotóitokat összeválogathatjátok, és minden évben külön lapokkal bővíthetitek!

Kreáljatok új ajándékozási hagyományokat!Karácsonyfadísz – Nem csak a karácsonyi dekorációban segíthetsz szeretteidnek ezzel az ajándékkal, de ha valami személyeset adsz, az igazán találó lehet. Emellett végig a fán fogsz függeni, és emlékeztetni magadat a közös élményekre – jó választás lenne!

Nyugalom karácsonyra – A barátaid szeretnek jógázni? Vagy csak kipróbálnák? Egy jóga DVD kiváló ajándék lehet, ráadásul együtt is pihenhettek a stresszes bevásárlókörutak után.

Magazin előfizetés – Ez az ajándék egész évben jó ajándék, hiszen minden hónapban amikor megkapja a kedvenc magazinját, rád fog gondolni az ajándékozott. Emellett átlapozhatjátok az új számokat, ezzel is több időt töltve együtt.

DVD – Nincs olyan, aki nem szeretné a filmeket, ráadásul télen egy meleg takaróval és teával igazi jó program lehet! Adjatok egymásnak DVDket, de meghatározott témákon belül. 80-as évek filmjei? Esetleg a kedvenc színészetek filmjei? Hidd el, egy Johnny Depp film igazán ragyogóvá teheti a téli napokat.

Könyvek – Szerettek olvasni? Kutakodjatok a könyvespolcotokon, majd cseréljetek a téli szünet alatt könyveket. A romantikus kötetektől kezdve a sci-fi regényeken át a gyerekkori kedvencekig minden könyv jó szórakozás lehet!

(Gy.A. oprah.com)