DROG, CIGI, ALKOHOL kategória (392)

Az egyre fiatalabb korosztályokat érintő hát- és derékfájás a legkülönbözőbb okok miatt alakulhat ki. A tényezők sora mostantól a dohányzással bővül. A füstölgés ugyanis olyan anyagok kiválasztását indítja be szervezetünkben, amelyek a fájdalomhoz vezethetnek.
2010-05-09
Ha nyár, akkor fesztiválok, koncertek és persze bulik! Azért nem árt, ha a szórakozást nem rontja el semmi kellemetlenség. Mutatjuk, hogy mire figyelj.
2010-05-01
Korunk egyik legnagyobb "népbetegsége" a dohányzás. Nagyrészt a férfiakra volt jellemző, de az utóbbi 10 évben a nők is kezdtek felzárkózni ebben a csúnya versenyben. Hiába korlátozzák nyilvános helyen, és hiába nem lehet reklámozni, mégis töretlen a "sikere".
2010-04-30
"A húgom elsőéves főiskolás, és előtte a középiskolában sohasem ivott. Most, hogy távol kerül a szülői háztól, arra használja ezt a szabadságot, hogy keményen iszik a bulikon és utána ismeretlen fickók a lakásukra furikáznak vele..."
2010-04-27
Körülbelül egy éve nagy ritkán, legfeljebb kéthetente egyszer, elszívok egy marihuánás cigit. A legutóbbi két alkalommal, miközben szívtam, rángani kezdett a lábam, amin nem tudtam uralkodni. Nem fájt úgy, mintha görcs állt volna a lábamba, de kellemetlen és zavaró volt. Lehet, hogy csak az idegesség okozta (akkor gyújtottam rá először a többiek előtt, és kicsit izgultam, hogy a szobatársaim esetleg megorrolnak rám)? Netán a drog mellékhatása volt ez?
2010-04-25
A bátyám harmincöt éves, heroinfüggő. Az egész családunkat hintába ültette ezzel a droggal. MINDANNYIAN szeretnénk kiszállni ebből a hintából: csak akkor van szüksége a családra, amikor újra ehhez az undorító szerhez akar nyúlni.
2010-04-02
Minél hosszabb ideig fogyaszt valaki cannabist, azaz marihuánát, annál nagyobb valószínűséggel jelentkezik nála hallucináció, érzéki csalódás vagy pszichózis - közölték ausztrál kutatók.
2010-03-01
Az alkohol és energiaital keveréke magas bódultsági szintet idéz elő és növeli a vezetés veszélyeinek kockázatát. Az energiaital - ami fiatalok által igen közkedvelt - koffeinlöketet ad, ugyanakkor jól ismert italokban is fellelhető, mint például a Red Bull-vodkában. Az alkohol és az energiaital keveréke egy veszélyes mix lehet, egy floridai egyetem által végzett kutatás szerint.
2010-02-19
A Michigani Southfieldben járunk. A legtöbb iskolában a marihuána sokkal inkább tanórán kívüli kérdés. Ezzel szemben a Med Grow Cannabis Egyetemen a marihuána kikötés: a történelme, termesztése és a kapcsolódó jogi programok az egyetem új karának tananyagához kapcsolódnak.
2010-02-05
Az éves jelentések alapján azt mondhatjuk, hogy szinte csak jó híreket kaptunk a tini-kábítószer használatról. A dohányzás aránya alacsonyabb, mint bármikor ezelőtt, kevesebben használnak amfetamint, speedet, kokaint és LSD-t, ráadásul a mértéktelen ivászatok is kevésbé fordulnak elő, mint korábban.
2010-02-03
Rengetegen vallják azt, hogy ha marihuánás cigit szívnak, ellazulnak tőle, és ez a tevékenység elűzi a stresszt. Sokan azt állítják, hogy szerotonin van a fűben, ami antidepresszánsként hat. De vajon mi igaz ebből?
2010-01-21
Számos városi legenda kering arról, hogy a világosabb italok segíthetnek abban, hogy ne legyünk másnaposak. Nos, ez azért nem így van, bár tény, hogy segíthet, de az állítás így magában nem állja meg a helyét!
2010-01-19
Egy új ausztrál kutatás szerint, akármennyire is hangzik butaságnak, néhány tini annyit iszik egyszerre, hogy az eszméletét is elveszti. A 15 évesek több mint negyede állítja, hogy ez már megtörtént vele.
2010-01-18
„Szoktam vízipipázni néha napján, de nem vagyok egy mindennap a pipa mellett ülős gyerek. Nemrég a haverjaim elkezdtek érdeklődni a dohánnyal működő vízipipák iránt, de fenntartásaik vannak az egészségügyi hatásaival kapcsolatban. A dohány nélküli vízipipák csak természetes anyagokat, gyógynövényeket tartalmaznak, így nyilvánvalóan egészségesebb, mint a dohányos vízipipa. Nehéz, bár el tudom fogadni, hogy semmilyen dohánytermék nincs mellékhatás nélkül, de ez még mindig egészségesebb, mint a hagyományos dohánytermékek nem de?”
2010-01-03
Kutatások mutatták ki, hogy a szeszes italokban az alkohol és a tejsav egymással való reakciója okozza a reggeli rosszullétet, fejfájást és az ingerlékenységet. Ezek és a szomjúság az alkohol dehidratáló hatásainak eredménye.
2009-12-31
<<  1 ... 23 24 25 26 27  >>