/ BETEGSÉGEK / nemi betegség

BETEGSÉGEK nemi betegség kategória (76)

A szexuális úton terjedő betegség tünetei nem feltétlenül jelentkeznek azonnal az érintkezés után. Néha napokig, hetekig semmi jel nem utal a lappangó betegségre, pedig már akkor is fertőz.
2012-11-07

- hirdetések -

A kisajkak összenövése viszonylag gyakori elváltozás a serdülőkor előtt a leánygyermekeken. Általában a szülők veszik észre, vagy rutin, fizikális vizsgálaton diagnosztizálják a panaszmentes gyermeken.
2012-08-30
A húgyúti kőbetegség gyógykezelése a következő elemeket foglalja magában: fájdalomcsillapítás (görcsoldás), szintén fájdalomcsillapítási céllal illetve a súlyos szövődmények megelőzése céljából végzett vizeletelterelés, spontán kőürülést elősegítő lépések, kőoldás, kőeltávolítás.
2012-08-22
A Balaton Soundon bulizott az a 17 éves lány, aki pár napja hunyt el egy fővárosi klinikán agyhártyagyulladásban. A tüsszentéssel, köhögéssel és csókolózással terjedő agresszív betegség megjelenése eztán számtalan rémhír terjedésének lett szilárd táptalaja, a legnépszerűbb közösségi portálon egyenesen arra buzdítottak mindenkit, aki megfordult a fesztiválon, hogy azonnal szaladjon a háziorvoshoz. A felhívás azonban hamis, még a szakemberek szerint sem kell orvoshoz rohannod!
2012-07-20
Kellemetlen panaszokat okozhat és a nők életükben legalább egyszer átesnek rajta. A candidiasis egy gombafajta elszaporodásának következménye, amely ellen azonban lehet védekezni. A témáról dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza beszélt.
2012-03-25
Tisztelt doktornő! A szobatársamnak hüvelyi herpesze van, és közösen használjuk a szappant. Mekkora az esély rá, hogy megfertőződjek a közös szappanhasználattól?
2011-12-16
A férfiakat is ugyanúgy veszélyezteti a humán papillomavírus, mint a nőket! A pénisz, a végbélnyílás, a fej és a nyak körül kialakult rákos megbetegedések egyaránt származhatnak ezen kórokozó valamelyik fajtájától.
2011-12-06
A meleg férfiak számára fontos az elővigyázatosság, nem csak a szexuális úton terjedő betegségekkel, de a depresszióval és más egészségügyi kockázatokkal is számolniuk kell. Valamint az általános egészségi állapotuk karbantartásáról sem szabad megfeledkezniük.
2011-10-21
„Fájnak a heréim. Komoly betegség lehet az oka? Forduljak vele szakemberhez?” – ezt a kérdést számos fiú feltette már magának, bizonyára te is.
2011-08-22
Egy gyógyszer, egy orvosság, amely megelőzi a rákot! Ez ma szinte minden orvos és beteg álma. Hasonló álom vált valóra, körülbelül 5 évvel ezelőtt, amikor a humán papillomavírust megakadályozó vakcinát engedélyeztek.
2011-06-30
A kismedencei fájdalom tulajdonképpen hasi fájdalom a köldök alatt, amely lehet, hogy csak egy enyhe emésztési zavarra vagy terhességre utal, de előfordulhat, hogy figyelmeztető jelzés valamilyen súlyosabb betegség fennállására.
2011-06-28
A honeymoon cystitis a húgyhólyag akut gyulladását jelenti olyan esetekben, ha egy nőnél szexuális aktust követően alakul ki húgyúti fertőzés. Nevét a nászutasok hólyaghurutjának is fordíthatjuk.
2011-06-06
A világ egyik legsúlyosabb betegsége a rák mellett az AIDS. Sokan rettegnek e szó hallatán, de nem is igazán vannak vele tisztában, hogy mit jelent. Az alapvető probléma az, hogy az emberek eleve összekeverik a HIV-fertőzést az AIDS betegség fogalmával. Itt az ideje, hogy tisztázzunk néhány hiedelmet.
2011-06-01
Valószínűleg szoktál válaszolni az orvosod kérdéseire – de kérdezz saját magad is! Tedd fel a kérdéseidet bármiről, amiről szeretnél megtudni többet: hisz ez a te szervezeted.
2011-03-27
A telefonunk mindenben segít nekünk, a netes bankolástól egy étterem kiválasztásáig, ha idegen városban járunk.
2011-01-11
<<  1 2 3 4 5 6  >>