Betegségek, nemi betegség

#Betegségek #nemi betegség

44 db cikk a témában

Az AIDS tünetei és megelőzése
#AIDS
2022.06.27.

Az AIDS tünetei és megelőzése

A HIV fertőzés, illetve az AIDS betegség napjaink legsúlyosabb, szexuális úton terjedő betegsége. Cikkünkből fontos információkat tudhatsz meg erről a gyógyíthatatlan betegségről és megelőzésének lehetőségéről.

Mi is az a HPV?
#hpv
2021.11.15.

Mi is az a HPV?

A HPV, vagy más néven a humán papilloma-vírus, igen gyakori vírus, és rengeteg változata létezik. A legtöbb HPV-fertőzés tünetmentes és nem veszélyes, s egy idő után magától megszűnik. Ám bizonyos esetekben előfordul, hogy a vírus tovább élősködik a testben.

#felfázás
2021.11.12.

Felfázás - Hogyan gyógyulhatnék meg végre?

"Furcsa, kellemetlen érzést érzek a hüvelybemenet körül. Ha nem vagyok otthon, azonnal haza akarok menni, mert valahogy így érzem magam jobban. Ha nem szűnik, akkor le szoktam tusolni meleg vízzel. Néha csak úgy kijön, néha akkor, ha hidegre ülök, néha pisilés után. Hólyaghurutom lenne?" A szakértő válaszol.

Mi okozhat kismedencei fájdalmat?
#hasi fájdalom
2021.10.09.

Mi okozhat kismedencei fájdalmat?

A kismedencei fájdalom tulajdonképpen hasi fájdalom a köldök alatt, amely lehet, hogy csak egy enyhe emésztési zavarra vagy terhességre utal, de előfordulhat, hogy figyelmeztető jelzés valamilyen súlyosabb betegség fennállására.

#aids-teszt
2021.03.27.

Hol végeztethető HIV teszt?

HIV tesztet állampolgárságra való tekintet nélkül bárki kérhet. Az anonim HIV teszthez való jog törvényen alapuló jog.

#HIV-fertőzés
2016.06.28.

HIV-fertőzés: a fesztiválszezon tovább növelheti az érintettek számát

A kezdődő fesztiválszezonra sok alkalmi kapcsolat jellemző, ami fokozza a HIV-fertőzés veszélyét - hívta fel a figyelmet Dr. Szlávik János, az Egyesített Szent István Szent László Kórház (ESZSZK) infektológus főorvosa. Bár az időben diagnosztizált és kezelt HIV-fertőzötteknél megelőzhető a betegség AIDS-stádiumának kialakulása, 2016 első hat hónapjában mégis csaknem annyian haltak meg AIDS-ben Magyarországon, mint tavaly egész évben.

#szex
2016.02.21.

Gonorrhoea, tripper, kankó: tünetek és kezelés

A nemi úton terjedő gonorrhoea (más néven kankó vagy tripper) a Neisseria gonorrhoeae nevű baktérium által okozott betegség, amely megfertőzheti a húgycső, a méhnyak, a végbél és a garat nyálkahártyáját vagy akár a szem kötőhártyáját is.

#aids
2015.01.29.

Élet HIV-fertőzöttként: tények és tévhitek

Ha HIV-fertőzött vagy, az azt jelenti, hogy AIDS-es vagy? A HIV-vírus hogyan terjed? A tünetekből rá lehet ismerni a HIV-fertőzöttségre? Gyógyítható a betegség? Bárki elkaphatja? Ezekre, és sok más kényes kérdésre ad választ cikkünk.

#hpv
2015.01.28.

Kínos probléma: HPV-szemölcsök

Az intim szemölcsök kialakulásáért a humán papilloma-vírus okozta fertőzés a felelős. Leggyakrabban a végbélnyílás körüli bőrfelületen fordulnak elő, de kialakulhatnak a rectum belső felületén is.

#hüvely
2014.08.24.

Kínos folyások: a hüvelyfertőzésekről mindent

Minden lány életében eljön az a kor, amikor nővé érik. Ez a folyamat nem utolsó sorban lelki és testi változásokat is eredményez. Az egyik leggyakrabban előforduló nőgyógyászati panasz mind ifjú, mind idősebb korban a hüvely különféle folyásai. Hogy miért van? Mit lehet tenni? A válasz mindig is az orrunk előtt volt, csak épp nem vagyunk hajladóak észrevenni azt...

#hpv
2014.06.30.

Hogyan védekezz a méhnyakrákért felelős HPV-vírus ellen?

Bár a méhnyakrákért felős HPV-fertőzések 90 százalékával a szervezet általában két éven belül megbirkózik, a maradék 10 százalék komoly veszély forrása lehet. A védőoltás azonban bárki számára elérhető. Aki kéri, három oltással szinte teljes védettséget kaphat a méhnyakrák kialakulásáért felelős HPV-vírus ellen.

#pénisz
2013.02.03.

A férfi nemi szervet érintő legáltalánosabb problémák

Fiúként, férfiként nem árt, ha tisztában vagy a féérfi nemi szervet érintő problémákkal, rendellenességekkel. A férfiak túlnyomó többsége csak akkor fordul orvoshoz, ha a nemi szervét érintő baj elviselhetetlenül fájdalmas vagy akadályozza a szexuális együttlétet.

#szex
2012.11.07.

HIV-fertőzöttek: sokan nem is tudnak betegségükről

Egy felmérés szerint az USA-ban a 13 és 24 év közötti HIV-fertőzöttek mintegy fele nincs is tudatában annak, hogy vírushordozó. Az adatokat számszerűsítve a bizonyított fertőzés közel 48 ezer fiatalt érint. Emellett a kutatást végző orvosok szerint kb. 232 ezer olyan ember él az USA-ban, akinek fogalma sincs a szervezetében jelen lévő kórokozóról.

#szexuális úton terjedő betegség
2012.11.07.

Szexuális úton terjedő betegségek és megelőzésük

A szexuális úton terjedő betegség tünetei nem feltétlenül jelentkeznek azonnal az érintkezés után. Néha napokig, hetekig semmi jel nem utal a lappangó betegségre, pedig már akkor is fertőz.