/ BETEGSÉGEK / diabétesz

BETEGSÉGEK diabétesz kategória (86)

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO nemrégiben megnevezte azokat a rizikófaktorokat, amelyek a négy legelterjedtebb krónikus betegség hátterében állhatnak. Dr. Marton Anna, az Oxygen Medical belgyógyász, kardiológus, diabetológusa az egyén felelősségére hívta fel a figyelmet.
2014-06-02
A túl kevés, rossz minőségű alvás, vagy a cirkadián ritmus felborulása, és egyes anyagcsere betegségek közti kapcsolatra hívja fel a figyelmet a Lancet Diabetes & Endocrinology folyóiratban közölt vizsgálat.
2014-05-02
A cukorbetegség olyan autoimmun vagy hormonális okokra visszavezethető betegség, amikor a szervezet inzulintermelése megszűnik vagy zavart szenved. A cukorbetegség komoly betegség, amelynek következtében rosszullét és akár halál is bekövetkezhet. Te tudod, hogy mit kell tenned, ha a cukorbeteg barátod rosszul lesz?
2014-04-01
A cukorbeteg emberek számára a vércukorszint szabályozása olyasmi, mint a távirányítós repülőgép vezetése. Ahhoz, hogy a levegőben maradhasson a repülő, és te a legjobban érezd magad, a vércukorszintedet állandóan szinten kell tartanod.
2014-03-11
A cukorbetegek mindennapjai eleve bonyolultak, hát még akkor, ha valamilyen betegség ledönti őket a lábukról. Kezeletlen esetben számukra egy egyszerű megfázás is komoly problémákat okozhat, hiszen a vírus vagy baktérium okozta fertőzés jelentős vércukorszint emelkedést idézhet elő.
2014-01-16
Túlsúlyossággal küzdenek, mégsem fordulnak segítségért. A fatorexiában szenvedők normálisnak találják testsúlyukat, így nem számolnak a súlyfelesleg okozta megbetegedésekkel. Mi a fatorexia, hogyan lehet felismerni és leküzdeni?
2014-01-13
Mivel az agy gyermekkorban még fejlődik, az epilepszia tünetei az idő előrehaladtával változhatnak, átalakulhatnak, a különböző életkorok szerint eltérő típusai fordulnak elő. Ma van az Epilepszia Világnapja.
2013-10-31
Van néhány olyan követendő tipp, amelyet érdemes figyelembe venni a cukorbetegeknek, ha szórakozni mennek. Ez főleg az alkoholfogyasztásra vonatkozik, hiszen attól jelentősen változhat a vércukorszint.
2013-09-07
A készételek kényelmesek és olcsók, azonban sajnos rengeteg zsírt, sót és cukrot tartalmaznak, így semmiképpen sem egészségese. Ha cukorbeteg vagy, akkor ráadásul tilos, hogy a bevásárlólistára kerüljenek!
2013-04-07
Egy új kutatás során megtalálták az esetleges okát az elhízásnak és a 2-es típusú diabétesz széleskörű elterjedésének a gyerekeknél: nem fogyasztanak megfelelő mennyiségű D-vitamint.
2012-12-28
Az epilepsziára évszázadokig babonával, előítéletekkel tekintettek. Ugyanakkor a rohamokat különös erő és szimbolika lengte körül, ami miatt a történelem során összefüggésbe hozták a kreativitással vagy a szokatlan vezetői képességekkel. Tény, hogy a híres történelmi személyiségek között sok volt az epilepsziás.
2012-12-16
Akár olyan érzésed van, mintha teletömték volna valamivel a fejedet, mert megfáztál, vagy gyomorbajaid miatt állandóan a mosdóba járkálsz, tudnod kell: a betegség senkinek sem sétagalopp.
2012-12-06
Az orvosod biztosan ad majd pár utasítást az alacsony vércukorszinted kezelésére a tüneteidtől függően. Ha tudsz, csinálj minél gyakrabban vércukorszint-ellenőrzést, hogy megbizonyosodj róla, a panaszaidat valóban hipoglikémia okozta-e!
2012-12-03
A cukorbetegséged kezeléséhez az is hozzá tartozik, hogy tudd, mikor kell orvosi segítséget kérned. Amint egyre többet megtudsz a diabéteszről, úgy egyre biztosabb leszel abban, hogy mikor van szükséged külső segítségre.
2012-11-24
Az orvostudomány jövője jóval több lesz, mint kezelések és eljárások összessége. A modern technológia 'ereje' ide is elér. A Sproutel példája nagyszerűen illik ebbe a kontextusba - a cég ugyanis egy robottal próbálja jobbá tenni a cukorbeteg gyerekek életét. Egy szőrös, aranyos robottal, hogy pontos legyek. Ma van a Diabétesz Világnap.
2012-11-14
<<  1 ... 2 3 4 5 6  >>