Miért kell ennyire félteniük a szüleimnek?

2020.08.04.
18 éves lány vagyok .
Egészen 14 éves koromig mindenből kimaradtam , sehová sem engedett el édesanyám ezek miatt nem is voltak jó emberi kapcsolataim sosem . Egyetlen egy barátnőm volt akivel hasonló helyzetben voltunk.
Idővel össze barátkoztam egy lánnyal akinek tetszett az élet stílusa . Ő bármit megtehetett , bárhová elmehetett és én irigykedve néztem rá. Aztán meguntam hogy nekem a 4 fal között kell szomorkodnom a szobámban amíg masok szórakoznak , ezèrt szép lassan kiharcoltam magamnak egy kis teret. Eljártam bulizni . Féltem hogy megint kimaradok valamiből ezért mindent be akartam pótolni amit kihagytam.
Rossz társaságba keveredtem . Sok rossz dolgot tettem és most megint ott tartunk hogy sehova sem mehetek, de én már hozá szoktam hogy akár hova mehetek és nagyon nehéz .
Eggyik buliban megismerkedtem egy fiúval aki tetszik es én is neki de nem mehetek el hozza és nem is találkozhatunk azért mert a szüleim szerint ő egy rossz fiú ami lehet hogy igaz de engem ez nem zavar. Tudom hogy már 18 évesen dönthetek arrol hogy mit csinálok de a szüleimet sem szeretném elveszíteni . Tudom hogy csak jót akarnak nekem de én nem olyan vagyok mint a tobbi lány.

Szakértőnk válasza a Miért kell ennyire félteniük a szüleimnek? kérdésre

Kedves Levélíró! A leveledből úgy tűnik, hogy sok minden azért lehet számodra vonzó, mert tiltott és tulajdonképpen a döntéseidet,viselkedéseidet a lázadás vezérli. Érdemes lehetne végiggondolni, hogy mire vágysz valójában,mi az,ami segít elérni a céljaidat és mi az, amivel be tudod bizonyítani a szüleidnek, hogy megérdemled a bizalmukat,valamint, hogy ők mit tudnának tenni, hogy önállóbbnak érezd magad. Ezek alapján már lehetne velük "tárgyalást" kezdeményezni, hogy új szabályokat állítsatok fel a családotokban arra vonatkozóan, hogy ki miben hozhat döntést,miben van egyéni szabadságotok,mi az,amit kérhettek a másiktól.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor