Kihez forduljak?

2020.02.12.
Tisztelt Doktornő,
Tizenhét éves lány vagyok, aki pár éve külföldre költözött a családjával. Az első évem nagyon nehezen telt. Osztályt kellett ismételnem a nyelvtanulás miatt, és az osztálytársaimnak állandó célpontja lettem. Lassan, a folyamatos félelem tőlük tönkre tette az önértékelésemet. A volt barátaimmal, csak rövid ideig tartottuk a kapcsolatot, így arra az időre egyedül maradtam.
Gimnáziumba kerültem, de továbbra is tartok a többi tanulótól. A jegyeim sokkal rosszabbak mint eddig voltak. Mindenki, azt mondja, hogy a nyelvi nehézségek miatt van csak, és majd belejövök, de nagyon aggódok a jövőm miatt. Az is fáj, hogy a volt osztálytársaim jövő évben végeznek, de nekem még maradnom kell.
A dolgok az utóbbi három hónapban nagyon rosszra fordultak. Kiújult az étkezési zavarom, és az utóbbi hetekben egyre többet sírok. Folyamatosan fáradt vagyok és könnyen fordulok a melankóliából agresszióba. Múltkor, amikor elejtettem egy tálat, a teljes család előtt könnyekben törtem ki, olyannyira felhalmozódott a feszültség. Gyakran érzek ürességet és azt, hogy jobb lenne nélkülem.
Kihez forduljak? Nem bízom egy barátomban sem ennyire, és a családom szerint az étkezési zavar és a depresszió csak a figyelem vágy miatt létezik, és idővel "kinövök" belőle.
Előre is köszönök bármilyen tanácsot.

Szakértőnk válasza a Kihez forduljak? kérdésre

Kedves Levélíró! Lehet, hogy "csak" a figyelem miatt van, de mindenképpen foglalkozni kell vele!!!!!!Fontos lenne, hogy felkeressetek egy pszichológust személyesen, mert az evészavar nagyon kevés esetben múlik el magától és gyakran jár együtt depresszióval és mindkettőnek komoly következményei lehetnek!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor