A barátom biszexuális?

2017.08.04.
Kedves Doktornő!
Van egy a szívemhez nagyon köze álló barátom, rettentően jóban vagyunk, de mostanában problémái akadtak önmagának az elfogadásával. Nem szereti, és nincsen jóban a homoszexualitás, biszexualitással, igazából semmi olyannal ami nem a "régi, és megszokott." Erre is lett nevelve a családjában, apja, anyja, és mindkét ágról a nagyszülei is így gondolkodnak, így neki is ez jött át az évek alatt. A testvérei pedig mélyen elítélik a gondolatát ezeknek a dolgoknak.Ez a barátom Andris. Andris boldog párkapcsolatban van a legjobb barátnőmmel, Kittivel. Kitti nem is olyan rég keresett fel azzal, hogy feljött náluk témának az, hogy lehet Andris biszexuális. Saját elmondása alapján ő se tudja megmondani, hogy az-e, vagy nem. Világéletében próbálta elítélni, próbált mindent megtenni, hogy még csak véletlenül se váljon azzá, ugye ennek főbb oka a családja, baráti társasága volt, és ő maga is elundorodik valamennyire a dologtól, viszont nem ritkán, de nem is gyakran megesett vele, hogy megtetszett neki egy-két fiú, és el is képzelte magát egy fiúval csókolózás, vagy orális szex közben.
Ezután persze rögtön "észhez kapott" ahogy mondaná, és elkezdte mondani magának, hogy NEM NEM NEM, Ő NEM GONDOL ILYESMIRE, míg az egész gondolatmenet el nem tűnik belőle. Nem tudja elfogadni magát ennek, nem is tudja, hogy tényleg az-e, és ez lelkileg tönkreteszi őt. Nem nyílhat meg senkinek Kittin és rajtam kívül, mert mindenki elítélné szerinte, és még önmagának se képes bevallani ezt, egyszerűen nem képes kimondani, hogy ő az lenne.
Az volna a kérdésem, hogy önök szerint biszexuális? Mert mi Kittivel azon maradtunk, hogy igen, az. Az, mert egy heteroszexuális ember nem élvezné egy ilyennek a gondolatát szerintünk...viszont Andris ő maga mondta, hogy még élvezte is. Félek, hogy hosszútávon tönkreteszi a saját egészségét ezzel. Maguk szerint az? És ha igen, akkor mi segíthet abban, hogy önmagát megpróbálja elfogadni olyannak amilyen? Borzasztó olyat hallani tőle, hogy utálja magát, és szégyelli amilyen, mert mindent megtesz hogy ne legyen olyan ami nem a "régi és elfogadott". Valahol burkoltan végül is tudja ő szerintünk, hogy az, de képtelen megbékélni vele, és elfogadni magát. Nagyon félt attól, hogy Kitti elfogja hagyni, de az ettől való félelme már valamennyire elült. Viszont fordult már meg emiatt öngyilkosság a fejében, és próbált is meg elkövetni ilyesmit, így rettenetesen aggódunk miatta...

Szakértőnk válasza a A barátom biszexuális? kérdésre

Kedves Levélíró! Attól, hogy egy serdülő fantáziájában megfordul a biszexualitás, jelenthet csupán normális kíváncsiságot, ami viszont a családi előítéletek miatt szorongást vált ki a barátodból. Amennyiben viszont valódi vonzalmat érez a saját neme iránt, ti annyiban tudtok neki segíteni, hogy elfogadjátok a beállítódását, beszélgettek vele a témáról, az érzéseiről. Ha a szorongása hosszabb ideig fennáll, javasolt lehet egy pszichológus felkeresése személyesen, amiben szintén támogathatjátok.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor