A barátnőm belém szeretett...Mit tegyek?

2017.06.14.
18 éves lány vagyok és a héten voltunk az utolsó közös osztálykirándulásunkon. Az este a barátnőm kibökte, hogy kedvel és nem csak a barátom szeretne lenni, hanem több.
Kb. 8 hónapja mondta le nekem, hogy homoszexuális, de akkor még azt mondta, hogy semmit sem érez irántam. Viszont már akkor volt egy kiszemeltje, aki sokkal fiatalabb nálunk. Bíztattam, hogy mondja el neki, mit érez iránta, mert a nap minden percében róla beszélt és próbált a lány közelében lenni. A lényeg, hogy elmondta neki, hogy mi a helyzet és a lány azt mondta, hogy nem szeretne tőle semmit, de maradhatnak továbbra is barátnők..Természetesen a mai napig is megpróbál mindig vele lenni és nem adja fel...
Én és egy másik barátnőm titokban tartottuk a másságát az osztály előtt, miután elárulta nekünk, de tisztáztuk (legalábbis én azt hittem), hogy az ég világon nem lesz semmi ilyesmi kapcsolat köztünk, ami túlmutat a jelenlegi helyzeten.
Erre tegnapelőtt az osztálykiránduláson többet ivott a kelleténél és elmondta, hogy két lány is tetszik neki és az egyik én vagyok...Nem reagáltam rá különösebben semmit, de annyira szégyellte magát, hogy sírva aludt el és nem tudtuk megvigasztalni, sehogy sem. A haza úton már nem is beszélt velem és ma sem jött suliba, talán mert nagyon zavarban van.
Szeretnék beszélni vele, de már nem tudok úgy viselkedni vele, mint korábban...kicsit nyomaszt a dolog. Egyszerűen nem tudok többet mellette ülni és látni, hogy néz rám ezek után...
Tudom, hogy ez most nagyon elutasító viselkedés tőlem, de nagyon zavarba jöttem és a másik barátnőnk se tud tanácsot adni. Tudom, hogy ezt kettőnknek kéne megoldani, de nem tud beszélni az érzéseiről soha, mert azonnal elsírja magát. A családi háttere sem mondható mintaképnek, feltételezem, hogy ez is közrejátszik abban, hogy a nők körében keres szeretetet és megértést. A fiúk esetében is csak csalódás érte és nem igazán az osztály kedvence, mert nem ismerik úgy, mint mi.
A barátnőmmel abban sem vagyunk biztosak, hogy tényleg homoszexuális, (hiszen még ki sem próbálta magát egy ilyen kapcsolatban..) ez talán csak egy menekülés a kiábrándultságtól, a csalódástól, amik érték a hetero kapcsolataiban.
A szüleivel nem beszélt még soha erről a témáról és nem hajlandó segítséget kérni szakembertől sem, de mi nagyon szeretnénk, ha megtalálná a helyét és boldog lehetne.
Kérem segítsen abban, hogy hogyan beszéljek vele, talán Ön tudna nekem tanácsot adni és megoldást találni erre a problémára. Szeretném, ha a barátságunk megmaradna, de nem tudok úgy viselkedni, mintha meg sem történt volna...
Válaszát előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a A barátnőm belém szeretett...Mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró! Nagyon empatikus módon állsz a történtekhez, és természetes hogy számodra is nehézséget jelent, hogy miképp kezeld a helyzetet. Mindenképpen azt javaslom, hogy próbáljatok meg őszintén beszélgetni a témáról és az érzéseitekről, próbáljátok meggyőzni a barátnőtöket, hogy őszinte lehet veletek, de cserébe ti is őszinték szeretnétek lenni vele: elmondhatod neki, hogy számodra sem egyszerű a szituáció, hogy zavarban vagy...stb. A lényeg, hogy nem véleményt kell formálni a másik érzéseiről, viselkedéséről, hanem a saját érzéseiteket osztjátok meg. Kölcsönösen el kell fogadnotok azt, hogy a másik másképp gondolkodik. Akár valóban homoszexualitásról van szó, akár menekülésről a férfiakkal való kapcsolattól, akkor is sokat számíthat egy jó barátság neki is.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor