Fiú-fiú szerelem, Iskolai piszkálás

2016.01.19.
14 éves, biszexuális fiú vagyok. Szerelmes vagyok a legjobb barátomba (fiú) - ő tudtommal hetero beállítottságú. (Sohasem voltam az a népszerű 1 igaz barátom van) Ön szerint elmondjam iránta érzett érzelmeimet?
Lenne még egy kérdésem: Az osztályomban kitudódott pár hete hogy vegetáriánus vagyok és emiatt elkezdett "cikizni" pár osztálytársam. Ez ezen a héten már addig fajult hogy már piszkálnak... Eddig elengedtem a fülem mellett de ma megmondtam nekik hogy hagyják abba mert zavar. Ezekről nem szoktam beszélni senkinek mert sem a tanáraimmal, sem a szüleimmel nem túl jó a kapcsolatom. Ön szerint hogyan lehetne elkerülni ezeket?
Előre is köszönöm válaszát:
Márk

Szakértőnk válasza a Fiú-fiú szerelem, Iskolai piszkálás kérdésre

Kedves Márk! A vegetarianizmus és a hozzá hasonló szokások gyakran azért váltanak ki ellenérzéseket másokból, mert nincsenek ismereteik a témáról és védekezésképpen támadják. Ez egyébként is jellemző reakció mód a serdülőkorban.Általában az gerjeszti tovább a piszkálódást, ha látják, hogy zavarja az illetőt.Erre az esetre feltehetően igaz lesz, hogy minden csoda 3 napig tart. Ha nem jössz zavarba tőlük és nyíltan vállalod, akkor valószínűleg találnak majd maguknak érdekesebb témát. Bár a leveledből nem derül ki, hogy a biszexuális érdeklődésed miben nyilvánul meg, biztos vagy-e benne, hogy valóban szexuális vonzalomról van-e szó, nem csupán rendkívül erős kötődést élsz-e meg a barátoddal kapcsolatban. Ha az ő beállítódása biztosan heteroszexuális, akkor a kapcsolatotokban valószínűleg feszültséget okozna, ha viszonzatlan érdeklődésedre fény derülne.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor