Hogyan mondjam el anyának?

2015.09.19.
Tisztelt Szakértő!
Édesanyámmal kapcsolatban lenne kérdésem. Tizenhét éves vagyok, és nagyon szoros kapcsolatot ápolok, illetve ápoltam az anyukámmal. Azért a csak múlt idő, mert mostanában nagyon megromlott a hangulat közöttünk. Szerintem azért, mert elhanyagolom, nagyon keveset vagyok vele az utóbbi időben. Beismerem, hogy ez a helyzet, de az iskola, a külön órák, és a szerelmem mellett nem marad sok szabadidőm. Már régóta tervezek vele egy nagy beszélgetést arról, hogy ideje lenne elengednie, mert kezdek felnőni, de fogalmam sincs, hogyan fogjak ehhez hozzá. Emiatt nem tudok aludni mostanában, sőt egy orvosi kérdést sem tudok megoldani. Nőgyógyászati látogatásra lenne szükségem, csak amolyan "első kivizsgálás", de én addig nem tudok elmenni, míg ő nem tudja. Hazudni, átverni nem szeretném, különben sem tudnám egyedül megoldani. Gondoltam a nagymamámra is, de neki sem mertem/merem elmondani, hogy miért is szeretnék nőgyógyászhoz elmenni. Hogyan kezdjek hozzá az őszinte beszélgetés(ek)hez? Nagyon rettegek!

Szakértőnk válasza a Hogyan mondjam el anyának? kérdésre

Kedves Levélíró!

Valószínűleg az lenne az ideális, ha meghatározott időközönként - amikor belefér az idődbe, de rendszeresen - csinálnátok valami közös programot anyukáddal (kirándulás, sport...stb.). Ilyenkor lenne alkalmatok beszélgetni is, illetve kicsit "kárpótolna" benneteket az egyébként szükségszerű leválási folyamat során.

Emellett megkönnytheti az őszinteséget, ha kézzel írott levélben mondod el az érzéseidet neki (a szeretetet, a kéréseket...mindent meg lehet fogalmazni talán kicsit pontosabban, mint élő szóban).

Mindenképpen nagy kincs, hogy jó viszonyotok van, ápolni kell! Édesanyád pedig valószínűleg örülni fog, hogy pl. a nőgyógyászati kérdésben hozzá fordulsz, még akkor is, ha aggódni is fog a "következmények" miatt.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor