hogyan lehetek szexualpszichologus?

2015.06.20.
Udv. Erdeklodni szeretnek ,hogyan lehetek Szexualpszichologus. Lehet furcsa de meg csak 16 eves leszek es mar most sok ujdonsagot tudok mondani egy felnotnek . akkor lepodnek meg mikor 10nel tobb szexualis seged eszkozt tudok felsorolni . azt fontos kiemelnem hogy nem a porno filmekbol tanulok :) .sokat olvasok a temarol mert erdekel a szexualitas es pszichologia is. Nagyon sok embernek tudok segiteni tanacsokkal es bele latok a dolgokba :) . A Peldakepem Hevesi Krisztina,nagyon szeretem a munkait,most keszulok a szex cimu konyvet elolvasni a szextrem konyvel kezdtem ,es nagyon megfogott . nem tudom merre induljak el , ebben kerem segitseget. Milyen konyveket olvasak, vagy hol kutakodjak hogy fejleszem tudasom ? Hogyan tudok minnel tobbet megtudni a szexualitasrol? Milyen tantargyakat erdemes emelt szinten tanulnom a gimiben ? melyik egyetemet ajanlana nekem? Hogyan tudok szakosodni a szexologus iranyba? Ne haragudjon ,hogy ennyi kerdest zuditok onre 😊. Minden erdekel ami a szexualpszichologiaval kapcsolatos :D . kerem minden tudni valot irjon le nekem . Nagyon szepen Koszonom . Oltean David

Szakértőnk válasza a hogyan lehetek szexualpszichologus? kérdésre

Kedves Dávid!

A szexuálpszichológia egy kis szelete a pszichológia tudományának.Az alap(3 év)-és a master (2 év)képzés után javasolt a szakképzés elvégzése (1.5-4 év között változó a különböző szakterületeken) és emellett valamint ezután a módszerspecifikus továbbképzések során specializálódnak a szakemberek még tovább.

Az egyetemek felvétel követelményeit megtalálod a felvételi tájékoztatókban (ez egyetemenként eltérhet),de megéri a biológiával kiemelten foglalkozni, mivel az egyetemi képzés során az anatómia-élettan tanulását megkönnyítik az alapismeretek. De a statisztikához előnyös lehet a matematika is.

A tájékozódáshoz pedig javaslom a szak-folyóiratokat és könyveket használni, hogy tudásod tudományosan megalapozott információkból álljon össze.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor