Össze vagyok zavarodva

2014.10.08.
Üdv , a tanácsát szeretném kérni mivel már egyedül bele őrülök a gondolataimba.
nos, az a helyzet hogy van egy barátom /18 éves.. én 15 vagyok/ együtt vagyunk 4 hónapja . eddig minden jó volt, sokat voltunk együtt, boldog voltam stb.. de kb 3 hét óta azt érzem hogy elmult valami. és nem sokkal ezután az történt hogy egy haverom rám irt hogy nincs e kedvem összefutni dumálni stb. mondtam de persze végülis miért ne.találkoztunk de fé óra mulva elkezdett esni az eső. haza akartam indulni de mondta hogy menjek felhozzá megnézni egy filmet aztán majd hazavisz / ő 20 éves. és tudom eléggé idősek hozzám de nem nagyon találom meg a közös hangot velem egykoru 15-16 évesekkel/. egy kis gondolkozás után bele mentem hogy felmenjünk. elkezdtünk nézni egy filmet. Nagyon jól éreztem magam vele. Sőt rég nem éreztem magam ilyen jól senkivel. nevettünk, bolondoztunk.. egyszerűen jó volt. este 8 kor haza vitt.
másnap is rám irt hogy találkozzunk
én is látni akartam őt, vonzalmat éreztem iránta. ugy éreztem hogy muszály látnom őt mert ha nem belehalok. még a találkozot a barátommal is lemondtam ezért. /ezen a tettemen még én is elcsodálkoztam./ szoval találkoztunk megint nagyon jó volt és épp "játszottunk" valamit és leugrottam a földre ő meg elém ült és egy ideig nézett aztán megcsókolt. és én.. visszacsokoltam.. és volt egy olyan érzésem hogy büntudatom van a barátom miatt mert nem ezt érdemli de mégis élveztem és nem bántam meg szerintem. aztán még ugyanazon az estén feljött hozzánk itt volt hajnal 3ig. és akkor is csókolóztunk meg jól éreztük magunkat.. másnap beszámoltam erről az egészről a barátomnak. és ugy döntöttem szakitok vele . haza jöttem. de neméreztem jol magam . teljesen össze voltam zavarodva. nem tudtam mit akarok. felhivott az az anyja a volt barátomnak hogy nagyon szarul van öngyilkos akart lenni. csak én segithetek neki. muszály volt átmennem nem hagyhattam h bármit csináljon. kibékültem vele.. de nem tudom .. azóta nem beszélek a 20 éves haverommal.. pedig nagyon sokat gondolok rá. minden nap. :( és jobban érzem azt hogy vele szeretnék lenni. vagy lehet nem is ezt érzem. hanem azt hogy nem vagyok boldog. hogy hazugságban élek. és nem tudom mi tévő legyek... segitséget szeretnék kérni. Köszönöm !

Szakértőnk válasza a Össze vagyok zavarodva kérdésre

Kedves Kérdező!

Úgy gondolom, hogy jó tette, hogy őszinte volt a barátjával, és elmondta, hogy mit tett a 20 éves haverral.

Természetesen a szakításra sok módon reagálnak az emberek, és gyakran fenyegetőznek öngyilkossággal, amelyet komolyan kell venni, még akkor is ha ezzel csak vissza akarta kapni a kapcsolatukat.

Úgy vélem, hogy jó lenne kilépnie ebből a kapcsolatból, ha nem szereti már a barátját, de valószínű, hogy újra fenyegetőzni fog, mert egyszer ezzel a módszerrel már visszafordíthatta a szakítást. Higyje el, nem a szakító fél taszítja a halálba az otthagyott személyt, hanem az az ő döntése, hogy mit tesz magával. Érthető az édesanya félelme is, de be kell látni, hogy félelemből nem lehet együtt valakivel. Sajnos az elvesztést, a szakítást mindenkinek nehéz megélni, és valóban nagy szenvedést okoz a szeretett személy elvesztése. Őszintétlen kapcsolatban lenni viszont még rosszabb.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor