Fehérfolyás

2010.12.14.
Kedves doktornő!!
Én azért írok, mert már kettő vagy három éve van fehérfolyásom, de menstruációm még nincs. 14 éves vagyok. Azért kérdezem hogy ez normális-e mert vannak olyan mendemondák h az első fehérfolyás után egy évre fog megjönni a menstruáció. Szóval a kérdésem, az hogy Normális ez?
Valamint van még egy kérdésem... Ez a fehérfolyás egy ideje, elég furcsa állagú, kb olyan mint a takony, nem csíp, nem büdös(vagyis nem tudom mi számít büdösnek) de az állaga elég furcsa. Szóval mégegy kérdés: Van valami baj vele?

Szakértőnk válasza a Fehérfolyás kérdésre

Kedves Levélíró!

Ez normális dolog, hogy már jelentkezik a hüvelyi váladékozás, de még nem jött meg a vérzésed. Az, hogy mikor jön meg a menstruáció, teljesen egyéni dolog, de minden valószínűség szerint hamarosan.

Hogy valami gond van-e, azt csak orvosi vizsgálat után lehetne biztosan megmondani. Mindenesetre problémára utalhat, ha a váladék mennyisége hirtelen megnő, ha kellemetlen, csípő, viszkető érzés jelentkezik szeméremtájon, ha a váledék színe vagy szaga, állaga megváltozik (tehát nem fehér vagy áttetsző és kifejezetten kellemetlens szagú). Ezek a tünetek hüvelyi fertőzésre utalhatnak és nőgyógyászati vizsgálatot tesznek szükségessé. Ha ilyesmit nem tapasztalsz, akkor valószínűleg minden rendben van.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor