Lehetek terhes? / Mi számít súlyos hasmenésnek?

2013.05.15.
Kedves Doktor Nő/Úr.
Két kérdésem lenne.
1.)
Tíz napja kezdtem el szedni a Deciora 3mg/0,02 nevű fogamzásgátlót. Előtte még soha nem szedtem. A betegtájékoztatóban az áll, hogy ha a menstruáció első napján kezdem el szedni, akkor már rögtön védve vagyok a terhességgel szemben, ha a 2-5 napon kezdem el, akkor az első egy hétben kiegészítő fogamzásgátlást kell alkalmazni. Én az első napon kezdtem el szedni, de azért a biztonság kedvéért úgy gondoltuk a barátommal, hogy várunk egy hetet, csakhogy a harmadik tabletta bevétele után elszakadt az óvszer. Ilyenkor mennyi az esély a fogamzásra? (Kicsit még megvolt a menstruációm is akkor)
2.)
A betegtájékoztatóban az áll, hogy ha a tabletta bevételét követő 3-4 órában hányok, vagy súlyos hasmenésem van, fennáll annak a veszélye, hogy a tablettában lévő hatóanyagok nem szívódnak fel teljes mértékben a szervezetbe és ez a helyzet szinte megegyezik azzal, mintha elfelejtettem volna bevenni a tablettát. Mi számít súlyos hasmenésnek? Nem a tabletta bevételét követő 3-4 órában, de előszokott fordulni hígabb székletem. Ez megfelel annak, mintha nem vettem volna be a tablettát?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdvözlettel,
Anna

Szakértőnk válasza a Lehetek terhes? / Mi számít súlyos hasmenésnek? kérdésre

Kedves Anna!

1. A terhesség esélye szinte nulla, nyugalom.

2. A súlyos hasmenés nagy mennyiségű, több alkalommal stb. A normálisnál lágyabb széklet nem gond, ha azt egyszer tapasztalod.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor