Lehetek-e terhes fogamzásgátló szedése mellett?

2012.08.04.
Tisztelt Doktornő!
Március óta szedek fogamzásgátlót.Egyszer már írtam ide, mert megijedtem és azóta nagyon vigyázok.De most ismét gondom akadt.Kb 3 hete beteg lettem,pont a hét napos tablettamentes szünetben. Hánytam és hasmenésem volt,de nem aggódtam amiatt hogy pótolni kéne a tablettákat.A betegség két nap alatt elmúlt.a vérzésem is megjött időben.És nem is szexeltünk addig amíg vége nem lett a 7 nap kihagyásnak. A betegségem után székrekedésem volt, anyukám azt mondta, hogy helyre kell állni az emésztőrendszeremnek(mivel két napig diétáztam a betegség után).
De én nem bírtam és ezért anya mondta, hogy akkor egyek laevolac-ot . Ettől persze csúnya hasmenésem lett.Ekkor pótoltam is a tablettát.
Aztán abbahagytam a laevolac-ot, mert nem nagyon hatott.Egyik végletből a másikba estem.De mára már ez a gondom mondhatni megoldódott.
De nemrég kezdődött, hogy alhasi görcseim voltak.Nem fájt, csak tompán.aztán egyik nap elfelejtettem bevenni a tablettát, de másnap hajnalban bevettem.ez az első héten volt.és Ez után egy hétig nem éltünk nemi életet a barátommal, úgy ahogy van a leírásban.Közben megnőtt a hüvelyváladékom is,és viszkető érzést éreztem, napközben enyhén, pisiléskor nagyon.ez is elmúlt.De még most is érzem a feszítő érzést az alhasamban.A melleim kicsit feszülnek, de az megszokott a tabletta miatt.Tudom, kicsit bonyolult a dolog, de mit csináljak?Most a második héten vagyok.Még egy hét van a 7napos szünetig.Lehet ez terhesség? Előre is köszönöm a válaszát!

Szakértőnk válasza a Lehetek-e terhes fogamzásgátló szedése mellett? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szinte kizárt, hogy ez terhesség. A hüvelyváladék mennyiségének megnövekedése a viszketéssel együtt hüvelyi fertőzésre utal még akkor is, ha jelenleg nem kifejezettek a tüneteid. Amennyiben bármi szokatlant tapasztalsz, fordulj nőgyógyászhoz. (Ha alhasi fájdalmad van, akkor is.)

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor