Több dolog.

2011.08.15.
Több dolgot szeretnék kérdezni, és mondani.
13 éves fiú vagyok.
1. A péniszem alatt (here, és pénisz közti rész) kicsi lyukak vannak. Ezt úgy kell érteni hogy ilyet kis bemélyedések. 2-3 mm átmérőlyüek, és a némelyikbeől kiáll egy két kis szőrszáll. Ez mitől van? Valami kisebesedés lehet? Amikor nyugalmi helyzetbwn van a péniszem, akkor szinte alig látszanak.
2. A második kérdés kicsit pszichés. Mindig csinálok valami stressz elleni dolgot. Pl. 1 éve téptem a bőrt az ujjamon. Másféléve rágtam a körmöm. És lassan már 3 hónapja folyton pödröm az ujjammal a hajam, és erre oda sem figyelek. Csak úgy gépezés közben. Olyan természetes mint a légzés, hogy odanyulok a hajamhoz, pödröm, majd megszagolom az ujjam. Ennek a levélnek az írása közbn is többször odanyúltam. Ez gondolom nem normális...

Szakértőnk válasza a Több dolog. kérdésre

Kedves Levélíró!

A pici lyukak valószínűleg csupán szőrtüszők, hiszen ahogy írod is, innen nőnek a szőrszálak. Ezekkel tenni nem kell semmit, normális a jelenlétük. A leírt pótcselekvések valóban a stressz levezetését szolgálják, és nyilván nem tudatosak. Ha zavar téged a hajpödörgetés, akkor nincs más út, mint tudatosan figyelni erre a rossz szokásra (de a leveledben leírod, hogy azért oda tudsz erre figyelni, észreveszed, ha nagyon akarod). Amennyiben észreveszed, hogy már megint csinálod, akkor hagyd abba, esetleg csinálj helyette valami mást. A környezetedben élőket is megkérheted, hogy figyelmeztessenek. Szerintem egyedül is le tudod küzdeni ezt a rossz szokást. Kitartás!

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor