Betegség lenne?

2014.05.16.
Jó napot kívánok!
Két kérdéssel szeretnék Ömhöz fordulni:
1. Kb. két hónapja kattog a bal térdem. Nem fáj, nincs megdagadva, minden rendben vele, csak kattog. Az interneten olvastam, hogy ha nem jár fájdalommal, akkor nincs ok az aggodalmra. Esetleg többet kellene mozognom? Vagy inkább keressek fel egy szakorvost?
2. Pár hete gyakrabban van vizelési ingerem, nem csak inger, hanem ténylegesen ürítek is. De ez általában nagyobb víztömeg elfogyasztása után jelentkezik, vagy ha fázom. Rendszeresen járok urulógoshoz, ő nem lát semmi komoly bajt. De én azért aggódok. Olvastam, hogy ez a cukorbetegség tünete is lehet. Mostanában fáradékonyabb is vagyok, de ez úgy gondolom, hogy a kimerítő utazások, állandó négy fal közötti napok, számítógép előtti munkaírások, egyetemi vizsgaidőszak miatt van. Ha tornázok, vagy kimegyek a friss levegőre, akkor a fáradság elmúlik. Van okom az aggodalomra, annak ellenére, hogy az orvosom nem lát semmi bajt?
Köszönöm a válaszát, remélem, hogy megnyugató lesz és elmúlnak az aggodalmaim.
További kellemes napot!

Szakértőnk válasza a Betegség lenne? kérdésre

Kedves Levélíró!

1. Figyelj oda arra hogy bőben fogyassz folyadékot. Egyelőre nem kell szakorvoshoz fordulni, de ha fájni kezdene vagy dagadni, akkor javasolt.

2. Gyakori vizelési inger esetén célszerű végezni egy vizeletvizsgálatot (ezt akár a háziorvosod is el tudja végezni gyorsteszttel), ugyanilyen egyszerűen végezhető egy vércukormérés is. Szerintem egyébként nincs okod aggodalomra.

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor