Rosszul lét

2010.03.22.
Tisztelt Doktor úr/nő!
Azzal a kéréssel fordulnék Önhöz, hogy nekem kb félévente egyszer van egy olyan rosszullétem hogy elsönek csak fáj a hasam mintha székelnem kéne,vagy csak mintha felpuffadnék,aztán a mosdóban elkezdek remegni de közben melegem van, utána elkezd sípolni a fülem, aztán szédülök és a végén annyira rosszul leszek hogy elsötétül elöttem minden. Ez a problémám nagyon ritkán fordul elő de nem ez volt az első. Elmennék orvoshoz de egyszerűen nem tudom hogy milyen orvoshoz, mert már mondták azt hogy lehet ez akár attól is hogy javult a látásom mert szemüveges vagyok, lehet hogy vérnyomás problémám van, meg azt is hogy terhes vagyok de ha ez már több mint 2 éve tart hogy ritkán ez történik velem akkor már meg is szültem volna, és a terhesség jelei egyáltalán nincsenek nálam. Eddig a legtöbbször itthon fordult elő, de már volt amikor a városban a buszomra várva kezdtem szédülni,melegem lett, elsötétült elöttem minden, meg a falunkban is buszra várva.
Nagyon megijeszt ez a dolog hogy nem tudom mitöl lehet, szeretnék rá megoldást találni csak hogy többször ne forduljon elö ez nálam.
Kérem segítsen milyen orvost keressek meg és hogy mitől lehet ez?
Üdvözlettel: Dijja16

Szakértőnk válasza a Rosszul lét kérdésre

Kedves Dijja16!

Nagyon szerteágazó tüneteket tapasztalsz. Több eltérésre is utalhatnak a panaszok, például valóban szóba jön a vérnyomás-probléma (alacsony vérnyomás), vércukoreltérés (alacsony).. A hasi panaszok tovább színezik a képet. Először a háziorvosodnak kellene beszámolnod a rosszullétekről, ő biztosan megvizsgál majd, készítenek egy EKG-t és egy labort. Nem ártana egy hasi ultrahang sem és ha úgy látja, akkor tovább küld szakorvoshoz. Az igazán informatív az lenne, ha a rosszullét idején látna orvos, de ez nem igazán kivitelezhető. A vizsgálatig gondold még át, hogy nem köthetők-e bármilyen eseményhez (bizonyos ételek fogyasztása vagy épp éhezés, bizonyos szituációk) a rosszullétek.

Remélem, sikerül megnyugtató magyarázatot találni a tünetekre.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor