Szivritmuszavar,szilánk mütét

2018.02.16.
Tisztelt Doktornő !
Most voltam iskolaorvosi -védőnői vizsgálaton ahol a vérnyomásmérés után azt mondta a pulzusom kicsit magas ,bár eléggé izgultam edfig a pulzusommal nem volt gond.
Néha azért mint ha nehezebben veszem a levegőt és szúr a szívem,családon belül van hajlamom rá.Teljesen tanácstalan vagyok.
A másik problémám h van egy szilánk (üveg) a kezemben ezt mütéti úton nem merem kivetetni a fent vázolt okok miatt de már kicsit érzem most Flectorral kenegetem azzal elmulik.Nem tudom mit csináljak ebben kérném a segítségét !!
Üdv egy 18 éves gimnazista lány

Szakértőnk válasza a Szivritmuszavar,szilánk mütét kérdésre

Kedves Kérdező! Nehéz ennyi kevés információra tanácsot adni. Kérdés, milyen gyors az a szívritmus. Ha izgultál, akkor nyilván magas volt. Ha nyugalomban nem érzed soknak, vagy ha a csuklódon a hüvelykujjad oldalán megtapintod és 100/perc alatt van, akkor nincs vele gond. Ha szabálytalan, vagy gyorsan ver, vagy családban volt gond és izgat, kérd meg, hogy készítsenek egy EKG-t Neked. A szilánkot nem értem. Miért kellene műteni? Régóta ott van és betokosodott? Nem hiszem, hogy műteni kell, maximum érzéstelenítésben kivenni. De ha tényleg ott van, előbb utóbb betokosodik, vagy begyullad. Érdemes ezt is megmutatni.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor