Linda vagyok. Fontos!!!!

2014.11.05.
Tisztelt Doktornő!
Az lenne a kérdésem hogyha valakin kevés súlyfelesleg van, akkor miért lesz nagyon magas az éhgyomri vércukorszint? Mik a teendők ezzel kapcsolatba? Azt tudom, h mérni nem szükséges, mert attól nem fog semmi javulni. És még egy másik kérésem is lenne. A szivet ez károsítja? Kardiológiára töbet nem megyek viszont, mert le kell vetkőzni. válaszát előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a Linda vagyok. Fontos!!!! kérdésre

Kedves Levélíró!

Összességében sok okosat nem tudok hozzátenni a leveledhez.. Butaság, hogy a kis súlyfelesleg mindenesetben emelkedett éhomi VC értékkel párosul. Butaság, hogy mérni és kezelni nem szükséges. Amennyiben a szénhidrát-anyagcsere eltérését nem kezeljük, akkor sajnos ez az eltérés súlyosbodni fog, kialakulhat a cukorbetegség, és annak minden szövődménye (az erek károsodása révén szívet érintő betegségek is).

Butaság, ha az tart vissza a vizsgálattól (amire nem ok nélkül utalnak be), hogy le kell vetkőzni. Az orvosi vizsgálatok jelentős részénéla test egy részét csupasszá kell tenni, mert egész egyszerűen ruhában nem kivitelezhető a vizsgálat. (Ennek elmaradása pedig komoly szövődményekkel fenyeget.)

Gondolkodj mindezen.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor