Testi problémák, fityma

#Testi problémák #fityma

14 db cikk a témában

Neked milyen a személyes higiéniád? Minden pontot betartasz?
#higiénia
2023.11.22.

Neked milyen a személyes higiéniád? Minden pontot betartasz?

Fontos, hogy a tested tiszta és egészséges maradjon, főleg a pubertás alatt. Ezalatt a tested fokozottabban izzadni kezd, a bőröd és a hajad zsírosabbá válhat, valamint a szőrszálak új helyeken kezdenek nőni. Te mindent tudsz a megfelelő higiéniáról?

Tudnivalók a körülmetélésről
#fityma
2023.10.28.

Tudnivalók a körülmetélésről

A körülmetélés a legrégebben ismert sebészeti beavatkozásai közé tartozik, hiszen ősidők óta vallási szertartásként végzik. Egyes országokban vallási meggyőződés vagy a tradíciók miatt alkalmazzák, ám egészségügyi és higiénés megfontolásból az elmúlt 30 évben rutinműtétté vált az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában.

A férfi nemi szerv kóros elváltozásai
#pénisz
2023.08.29.

A férfi nemi szerv kóros elváltozásai

Piros foltok a makkon, szeretkezés után megjelenő apró piros pöttyök a fitymán, apró fehér, pattanásra hasonlító elváltozások a péniszen... Tudod, hogy mi okozza ezeket és hogy akár veszélyesek is lehetnek, illetve ha ilyesmit tapasztalsz, mi a teendőd? Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ cikkünkből.

A körülmetélés - Gyakori kérdések
#körülmetélés
2023.04.03.

A körülmetélés - Gyakori kérdések

A kisfiúk laza bőrfedéllel születnek, amely lefedi és védi a pénisz lekerekített felső részét. Ezt a bőrt fitymának nevezik. Idegeket, ereket és az izom egy apró részét tartalmazza. Amikor a fiúgyermek megszületik, a fityma a péniszhez tapad. Ahogy felnő, elválik tőle. Ez lehetővé teszi, hogy a vizelet könnyebben távozzon, valamint, hogy a bőr visszahúzódjon, amikor a fiatalnak erekciója van. A körülmetélés a bőr eltávolítását jelenti a pénisz csúcsán.

#pénisz
2015.03.08.

Mindent a péniszről

A pénisz a férfi nemi szerv, mely a pubertás során éri el végleges méretét. A pénisznek nemcsak a szexuális együttlét során van funkciója, hanem vizeletürítéskor is.

Péniszanatómia: Jó, ha tudod
#pénisz
2014.05.18.

Péniszanatómia: Jó, ha tudod

A férfi külső nemi szervéhez tartozik a pénisz és a herezacskó. A belső nemi szervek részei a herék, a mellékherék, az ondóvezetékek és a prosztata. Cikkünkben a hímvessző (pénisz) felépítését részletezzük.

#fityma
2014.03.22.

A fityma letapadása

A fityma sejtes letapadása esetében a fityma belső lemeze nem válik el a makktól, ez jellemző az újszülöttek döntő többségére, nincs szó kóros jelenségről. A növekedés során a fityma a makktól spontán elválik, és a pubertás kor végére fityma normális esetben könnyen hátrahúzhatóvá válik a makkról.

#pénisz
2012.01.07.

Amikor mások pénisze nagyobbnak tűnik...

Teljesen természetes, hogy ebben az életkorban foglalkoztat az intim méreted. Ilyenkor gyakran megesik, hogy mindenki másé nagyobbnak tűnik, s ez aggodalommal tölthet el. Vajon tényleg a méret a lényeg?

#higiénia
2011.05.16.

A fiúk higiéniai nevelése a serdülőkorig

Orvosként gyakran szembesülünk azzal a problémával, hogy a fiúgyermekek nem ismerik saját testüket, nincsenek tisztában a higiéniás szabályokkal, nem ismerik fel, hogy mi az a testük változása során, ami természetes, mi az, ami rendellenes, és szükséges-e vele orvoshoz fordulni.

#körülmetélés
2010.12.23.

Mindent a körülmetélésről

A körülmetélés egyes kultúrákban vallási előírások miatt és szerint történik. A vallási okok miatt végzett körülmetélés higiéniai okokra vezethető vissza, hiszen a Közel-Keleten az állandó hőség miatt eleve hajlamosabbak voltak a férfiak a fertőzésre.

#fityma
2010.12.02.

Rövid fitymafék - Mi a teendő?

14 éves fiú vagyok, és lehet, hogy nekem rövid a fitymafékem. Amikor a péniszemről merev állapotában lehúzom a bőrt, a makkomat a szalag (fitymafék) lefelé húzza.