#Testi problémák #fityma

15 db cikk a témában

A férfi nemi szerv kóros elváltozásai
#pénisz
2022.03.06.

A férfi nemi szerv kóros elváltozásai

Piros foltok a makkon, szeretkezés után megjelenő apró piros pöttyök a fitymán, apró fehér, pattanásra hasonlító elváltozások a péniszen... Tudod, hogy mi okozza ezeket és hogy akár veszélyesek is lehetnek, illetve ha ilyesmit tapasztalsz, mi a teendőd? Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ cikkünkből.

Átlagos péniszméret tini korban
#pénisz
2020.04.02.

Átlagos péniszméret tini korban

Sok tinédzser fiúban felmerülnek kérdések a serdülőkorral kapcsolatban, ezek közül az egyik legégetőbbnek az átlagos, normális péniszméret bizonyul. Honnan tudd, mi a normális? Valami baj van veled, ha túl kicsi? Cikkünkben ezen kérdésekre kapsz választ!

Tudnivalók a körülmetélésről
#fityma
2016.04.19.

Tudnivalók a körülmetélésről

A körülmetélés a legrégebben ismert sebészeti beavatkozásai közé tartozik, hiszen ősidők óta vallási szertartásként végzik. Egyes országokban vallási meggyőződés vagy a tradíciók miatt alkalmazzák, ám egészségügyi és higiénés megfontolásból az elmúlt 30 évben rutinműtétté vált az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában.

#pénisz
2015.03.08.

Mindent a péniszről

A pénisz a férfi nemi szerv, mely a pubertás során éri el végleges méretét. A pénisznek nemcsak a szexuális együttlét során van funkciója, hanem vizeletürítéskor is.

Terhes lehetek? A 10 leggyakoribb kérdés
#terhes
2014.10.24.

Terhes lehetek? A 10 leggyakoribb kérdés

Kezdjük az áttekintést az alapoktól, vagyis a teherbeeséstől, a sperma és petesejt találkozásától, a megtermékenyítéstől. A leggyakoribb kérdések és válaszok a témában.

Péniszanatómia: Jó, ha tudod
#pénisz
2014.05.18.

Péniszanatómia: Jó, ha tudod

A férfi külső nemi szervéhez tartozik a pénisz és a herezacskó. A belső nemi szervek részei a herék, a mellékherék, az ondóvezetékek és a prosztata. Cikkünkben a hímvessző (pénisz) felépítését részletezzük.

#fityma
2014.03.22.

A fityma letapadása

A fityma sejtes letapadása esetében a fityma belső lemeze nem válik el a makktól, ez jellemző az újszülöttek döntő többségére, nincs szó kóros jelenségről. A növekedés során a fityma a makktól spontán elválik, és a pubertás kor végére fityma normális esetben könnyen hátrahúzhatóvá válik a makkról.

#kamasz
2014.01.10.

Mi történik az urológusnál?

Nyilván minden kamasznak félelmetesen hangzik elsőre, ha urológiai vizsgálatra kell mennie. Pedig igazából ez nem is olyan vészes. Részletesen leírom, hogy mire számíthatsz, így talán nem fogsz annyit aggódni a vizsgálat előtt.

#pénisz
2012.01.07.

Amikor mások pénisze nagyobbnak tűnik...

Teljesen természetes, hogy ebben az életkorban foglalkoztat az intim méreted. Ilyenkor gyakran megesik, hogy mindenki másé nagyobbnak tűnik, s ez aggodalommal tölthet el. Vajon tényleg a méret a lényeg?

#higiénia
2011.05.16.

A fiúk higiéniai nevelése a serdülőkorig

Orvosként gyakran szembesülünk azzal a problémával, hogy a fiúgyermekek nem ismerik saját testüket, nincsenek tisztában a higiéniás szabályokkal, nem ismerik fel, hogy mi az a testük változása során, ami természetes, mi az, ami rendellenes, és szükséges-e vele orvoshoz fordulni.

#körülmetélés
2010.12.23.

Mindent a körülmetélésről

A körülmetélés egyes kultúrákban vallási előírások miatt és szerint történik. A vallási okok miatt végzett körülmetélés higiéniai okokra vezethető vissza, hiszen a Közel-Keleten az állandó hőség miatt eleve hajlamosabbak voltak a férfiak a fertőzésre.

#fityma
2010.12.02.

Rövid fitymafék - Mi a teendő?

14 éves fiú vagyok, és lehet, hogy nekem rövid a fitymafékem. Amikor a péniszemről merev állapotában lehúzom a bőrt, a makkomat a szalag (fitymafék) lefelé húzza.