brokkoli
#Receptek

Brokkolis párizsi kosárka tükörtojással cukorbetegeknek

2018.08.21.
1 perces olvasási idő

Könnyű ebédre vágysz? Íme egy gyorsan elkészíthető, pofonegyszerű egytálétel receptje, amely bárki asztalán jól mutat majd! Ajánljuk epebetegeknek, gyomorfekélyeseknek és cukorbetegeknek is.

Hozzávalók:Brokkoli

  • 1 fej friss, vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli
  • fejenként 2-3 tojás
  • 2-3 vastagabb szelet párizsi (valahol az utasellátós és a bányász szendvics között félúton)
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csapott evőkanál tengeri só

Elkészítés:

A brokkolit megtisztítjuk, kis rózsákra bontjuk. Egy fazékban sós vizet forralunk, és amikor lobog, beledobjuk. A zöldséget mindössze 4-5 percig főzzük, majd - a vizet leszűrve róla - hűlni hagyjuk.
A párizsi szeleteket felforrósított olíva olajra dobjuk, persze nem túl messziről. A jó minőségű felvágott tudja a dolgát, és kis kosár formájúra kuporodik össze. Tányérra szedjük a kosárkákat, és a maradék olajra tojásokat ütünk, majd egészben, mindkét oldalukat ropogósra sütjük. (Egy gondolatnyi sóval érdemes őket ízesíteni.)
Tálaláskor a kis kosarakba 1-1 brokkoli rózsa kerül, végül a kosárka tetejét tükörtojással fedjük be.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!