leves
#Receptek

Scsí savanyú káposztával

2013.09.25.
1 perces olvasási idő

Otthonodba varázsolhatod az oroszok ízvilágát a scsí levessel. Alapja a káposzta és egyéb zöldséget. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:

  • 50 dkg kicsit zsírosabb sertéslapocka vagy sertéslapocka marharostélyossal vegyesen
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld (és kapor)
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2-1 szál fehérrépa
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db közepes burgonya
  • só, bors, babérlevél
  • 2 evőkanál olaj
  • tejföl

Elkészítés:

A húst egészben 3-4 l vízben sóval, borssal, fokhagymával és egy vöröshagymával puhára főzzük, majd kivesszük, és ha kihűlt, apró kockákra vágjuk. A forró húslevesben majdnem puhára főzzük a savanyú káposztát.

Közben egy serpenyőben az olajon megdinszteljük a másik hagymát, hozzátesszük a pálcikákra vágott zöldséget, és pár percig együtt pirítjuk őket. Ezután hozzákeverünk 2 evőkanál paradicsompürét, és a fazékba öntjük. Beletesszük a kockára vágott burgonyát, a babérlevelet, s lassú tűzön készre főzzük, hogy a káposzta is megpuhuljon, de kicsit ropogós maradjon. Belekeverjük a húst, a zöldfűszereket, s elzárjuk a tüzet alatta. Tálaláskor tejfölt teszünk a tányérunkba.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

étrend