húsleves
#Receptek

Hamis húsleves májgombóccal vashiányosoknak

2019.08.17.
0 perces olvasási idő

Készíts tápláló és finom levest húsleves alapból, egy kis májgombóccal megbolondítva! Bátran fogyaszthatják vashiányosok is.

Hozzávalók:

  • 1 kg marha ritkacsont
  • 2 csomó vegyes zöldség
  • fűszerek
  • 20 dkg máj
  • 2 db tojás
  • 3 dkg zsír
  • 10-12 dkg zsemlemorzsa
  • Apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

Elkészítjük a húslevest a csonttal. Beleteszünk a betétet. Betét készítése: A borjúmájat, a tojásokat, a zsírt, sót, borsot, vágott petrezselymet, összekeverjük, annyi zsemlemorzsát szórunk bele, hogy kis kanállal apró galuskákat szaggathassunk a levesbe.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!