gyümölcs
#Receptek

Kora nyári gyümölcsleves lisztérzékenyeknek

2009.06.11.
1 perces olvasási idő

Örök klasszikus, ami percek alatt összeüthető, nem igényel különösebb főzési tudományt és nagyon finom. Epebetegeknek és lisztérzékenyeknek is ajánljuk receptünket.

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 50-70 dkg gyümölcs
  • 8-10 dkg kristálycukor
  • 2 dl tejföl vagy tejszín
  • 3-4 citromkarika
  • szegfűszeg
  • rizsliszt
  • fahéj

Hogyan készítsük el?

A megtisztított gyümölcsöket 1,5 liter fahéjas, szegfűszeges, cukros, forrásban lévő vízben 5-10 percig főzzük. Egy csipet sóval és 3-4 citromkarikával is ízesítjük.

A tejfölből vagy tejszínből két teáskanálnyi rizsliszttel habarást készítünk, a forrásban lévő leveshez adjuk, és újra összeforraljuk. Vigyázzunk, nehogy a citromtól keserű legyen!

A levest rizsliszt helyett be lehet habarni vaníliás pudingporral is. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk. Télen friss gyümölcs helyett fagyasztott vagy konzerv gyümölcsökből is elkészíthetjük ugyanezt.

Jó étvágyat kívánunk!