bor
#Receptek

Borleves lisztérzékenyeknek

2013.07.29.
0 perces olvasási idő

Ha szereted a fehérbort, akkor tetszeni fog ez a recept. Miért ne fogyaszthatnád levesként az asztali bort? Próbáld ki, különleges, kreatív leves, amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak.

Hozzávalók:

  • 4 dl fehér bor, lehetőleg Hárslevelű
  • 3-4 tojássárgája
  • 7 dkg cukor
  • őrölt fahéj, szegfűszeg, citromhéj
  • 1 evőkanál mazsola

Elkészítés:

leves

A borból pár kanálnyit félreteszünk. A többit 1 dl vízzel feltesszük főni a fűszerekkel és a mazsolával. Egy edényben habverővel vagy robotgéppel kikeverjük a tojássárgáját a cukorral, hozzáöntjük a félretett hideg bort,

Ha a bor felforrt, óvatosan hozzáöntjük a kikevert tojássárgáját, és folytonos keverés mellett forrpontig hevítjük. A tűzről levéve pár percig keverjük, majd kis tálkákban/csészékben tálaljuk.
Ünnepi asztalra (is) való. Nem terheli meg a gyomrot, befér utána a második fogás is.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

étrend