Főoldal / ZÖLDÖVEZET / Zöld szépségtippek SOS helyzetekre
  2015-05-13

Zöld szépségtippek SOS helyzetekre

Lapos haj? Fáradt szemek? Gyűrött koktélruha? Így nem lehet bulizni! Ám találtunk néhány „zöld” megoldást és szépségtippet, amelyekkel varázslatosan fogsz kinézni, még ha kevés időd is van a katasztrófa elhárítására!

- hirdetés -

1. Ruhaszállítás gyűrődésmentesen

Gyors megoldás: Egyetértünk abban, hogy a ruhák jólvasaltságát nehéz megőrizni, ráadásul a természetes anyagok méginkább ráncosodnak, mint a szintetikusak. Tehát pakolj minden darabot egy régi ruhatartó zsákba, és hajtogasd a többi cucc közé, amit még magaddal viszel. A műanyag egy határt képez az anyagok között, amikor össze vannak hajtogatva, elkerülve így a ráncokat. Őrizd meg a tisztítós zacskókat, vagy kérj néhányat a helyi ruhaüzletből –minden új ruhaszállítmánynál, százával dobják ki őket. Így egyszerre megmented ruháidat, és a műanyag zacskókat is a szemétteleptől.

2. Csak másodperceid vannak, hogy felfrissítsd sminkedet

Gyors megoldás: Spórolj időt, egy 3 az egyben krémmel, amit a szemhéjadra, az ajkadra és az orcáidra is kenhetsz! Az átlátszó és természetes sminkek a legjobbak, mivel elrejtik a bőr árnyékait is. Kerüld a pirosakat, narancssárgát – azok a színek túl harsányak ahhoz, hogy az egész arcodon viseld őket! Közlekedési dugóban ülve, használd a szájfényedet!ruha

3. A vörös rúzs szörnyen néz ki kicserepesedett ajkaidon

Gyors megoldás: A száraz, kirepedezett ajkakra jó megoldás, ha rúzsozás előtt egy puha fogkefével átdörzsölöd őket. Miután megszabadultál az elhalt hámsejtektől, sokkal jobban fog mutatni a dögös színű rúzsod!

Ha egy picit több időd van, készíthetsz saját ajakradírt is: vegyíts egy csipet őrölt kávét egy mokkáskanálnyi mézzel–általában mindkét dolog megtalálható a konyhában (vagy totál sürgős esetben kérj a büfés nénitől) – és kend a szádra aztán körkörös mozdulatokkal masszírozd bele. A méz által nedvesség szívódik fel, míg a kávé lehámlasztja az elhalt hámsejteket, sima, rúzsra-kész ajkakat varázsolva.

4. A ruhádba kapaszkodó légörvények bajt okoznak

Gyors megoldás: A tavaszi szellő ciki helyzeteket okozhat kedvenc selyemruhád viselésekor, ha ide-oda repíti a szoknyádat. Szerencsére a megoldás nem túl agyafúrt: Csak spriccelj a problémás területekre egy kis vizet! A víz megakadályozza a selyem ide-oda csúszkálását, tökéletes sziluettet kölcsönözve.

5. Egy csúnya szélvihar tönkreteszi a hajadat

Gyors megoldás: Amikor a rossz idő összekuszálja fürtjeidet, fogd a hajad partira kész lófarokba! Hogy sikkes legyen, oldalt válassz le egy pár tincset és a többit fogd lófarokba a tarkódnál. Készítsd el saját hajgumidat, egy régi harisnyanadrágból, függőlegesen 2-3 centinkét levágva azt. Ez egy jó tipp arra, hogy hasznosítsuk újra a régi ruhadarabokat. 

6. Sürgős lehelet-frissítésre van szükséged

Gyors megoldás: Ha menned kell valahová, frissen mosott fogakat kölcsönözhetsz, ha pár szelet citromból levet facsarsz egy csésze hideg vízbe és gargalizálsz vele! A citromban található citromsav elpusztítja a baktériumokat, amik a rossz leheletet okozták és az ételmaradékokat, lepedéket is eltünteti. Ráadásul még a fogakat is fehéríti.

7.  Felszaladt egy szem a harisnyádon

Gyors megoldás: Fess átlátszó körömlakkot a felszaladt szem közepére, hogy megakadályozd továbbszakadást. Ha a szakadás nem feltűnő helyen van, senki nem fogja észrevenni.

8. Bor borult a ruhádra

Gyors megoldás: Ha kiöntötted az italodat, menj a bárpulthoz. A régi szódavizes trükk a legjobb a borfoltra! A szódában található buborékok megakadályozzák hogy felszívódjon az anyagba, megelőzve a pecsétet.

9. A sok szórakozástól fáradtak a szemeid

Gyors megoldás: Fehér szemceruza a belső szemhájadon csodákat művel és felragyoghat tőle még a legtáskásabb szem is.

(Sz  D. L.)