zöld
#Zöldövezet

Zöld szépségtippek SOS helyzetekre

2024.03.07.
2 perces olvasási idő

Lapos haj? Fáradt szemek? Gyűrött koktélruha? Így nem lehet bulizni! Ám találtunk néhány „zöld” megoldást és szépségtippet, amelyekkel varázslatosan fogsz kinézni, még ha kevés időd is van a katasztrófa elhárítására!

1. Ruhaszállítás gyűrődésmentesen

Gyors megoldás: Egyetértünk abban, hogy a ruhák jólvasaltságát nehéz megőrizni, ráadásul a természetes anyagok méginkább ráncosodnak, mint a szintetikusak. Tehát pakolj minden darabot egy régi ruhatartó zsákba, és hajtogasd a többi cucc közé, amit még magaddal viszel. A műanyag egy határt képez az anyagok között, amikor össze vannak hajtogatva, elkerülve így a ráncokat. Őrizd meg a tisztítós zacskókat, vagy kérj néhányat a helyi ruhaüzletből –minden új ruhaszállítmánynál, százával dobják ki őket. Így egyszerre megmented ruháidat, és a műanyag zacskókat is a szemétteleptől.

2. Csak másodperceid vannak, hogy felfrissítsd sminkedet

Gyors megoldás: Spórolj időt, egy 3 az egyben krémmel, amit a szemhéjadra, az ajkadra és az orcáidra is kenhetsz! Az átlátszó és természetes sminkek a legjobbak, mivel elrejtik a bőr árnyékait is. Kerüld a pirosakat, narancssárgát – azok a színek túl harsányak ahhoz, hogy az egész arcodon viseld őket! Közlekedési dugóban ülve, használd a szájfényedet!

3. A vörös rúzs szörnyen néz ki kicserepesedett ajkaidon

Gyors megoldás: A száraz, kirepedezett ajkakra jó megoldás, ha rúzsozás előtt egy puha fogkefével átdörzsölöd őket. Miután megszabadultál az elhalt hámsejtektől, sokkal jobban fog mutatni a dögös színű rúzsod!

Ha egy picit több időd van, készíthetsz saját ajakradírt is: vegyíts egy csipet őrölt kávét egy mokkáskanálnyi mézzel–általában mindkét dolog megtalálható a konyhában (vagy totál sürgős esetben kérj a büfés nénitől) – és kend a szádra aztán körkörös mozdulatokkal masszírozd bele. A méz által nedvesség szívódik fel, míg a kávé lehámlasztja az elhalt hámsejteket, sima, rúzsra-kész ajkakat varázsolva.

4. A ruhádba kapaszkodó légörvények bajt okoznak

Gyors megoldás: A tavaszi szellő ciki helyzeteket okozhat kedvenc selyemruhád viselésekor, ha ide-oda repíti a szoknyádat. Szerencsére a megoldás nem túl agyafúrt: Csak spriccelj a problémás területekre egy kis vizet! A víz megakadályozza a selyem ide-oda csúszkálását, tökéletes sziluettet kölcsönözve.

5. Egy csúnya szélvihar tönkreteszi a hajadat

Gyors megoldás: Amikor a rossz idő összekuszálja fürtjeidet, fogd a hajad partira kész lófarokba! Hogy sikkes legyen, oldalt válassz le egy pár tincset és a többit fogd lófarokba a tarkódnál. Készítsd el saját hajgumidat, egy régi harisnyanadrágból, függőlegesen 2-3 centinkét levágva azt. Ez egy jó tipp arra, hogy hasznosítsuk újra a régi ruhadarabokat.

6. Sürgős lehelet-frissítésre van szükséged

Gyors megoldás: Ha menned kell valahová, frissen mosott fogakat kölcsönözhetsz, ha pár szelet citromból levet facsarsz egy csésze hideg vízbe és gargalizálsz vele! A citromban található citromsav elpusztítja a baktériumokat, amik a rossz leheletet okozták és az ételmaradékokat, lepedéket is eltünteti. Ráadásul még a fogakat is fehéríti.

7. Felszaladt egy szem a harisnyádon

Gyors megoldás: Fess átlátszó körömlakkot a felszaladt szem közepére, hogy megakadályozd továbbszakadást. Ha a szakadás nem feltűnő helyen van, senki nem fogja észrevenni.

8. Bor borult a ruhádra

Gyors megoldás: Ha kiöntötted az italodat, menj a bárpulthoz. A régi szódavizes trükk a legjobb a borfoltra! A szódában található buborékok megakadályozzák hogy felszívódjon az anyagba, megelőzve a pecsétet.

9. A sok szórakozástól fáradtak a szemeid

Gyors megoldás: Fehér szemceruza a belső szemhájadon csodákat művel és felragyoghat tőle még a legtáskásabb szem is.

Ne aggódj, a fenti tanácsok hasznodra lehetnek még a kellemetlen helyzetekben is.

(KamaszPanasz - Sz D. L.)