csirkemell
#Receptek

Csirkemell sajtos bundában - lisztérzékenyeknek

2010.07.17.
0 perces olvasási idő

Egy viszonylag könnyen elkészíthető egytálétel lisztérzékenyek számára.

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirke- vagy pulykamell
  • 1 teáskanál gluténmentes mustár
  • 20 dkg reszelt sajt
  • rizsliszt
  • 2 tojás

Elkészítése:

A csirke- vagy pulykamellet kifilézzük, vékony szeletekre vágjuk és besózzuk. Rizslisztbe forgatjuk, majd a következő sajtos bundába mártjuk: 2 tojást villával felverünk, sót, mustárt, reszelt sajtot, rizslisztet keverünk bele, és annyi vízzel hígítjuk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ebbe mártjuk a hússzeleteket, és teflon serpenyőben, bő olajban kisütjük. Amíg az egyik oldala meg nem sül, ne emelgessük, mert lehet, hogy az elején kicsit tapad az edényhez. Ha megsül, szépen meg lehet fordítani.

Ezzel a módszerrel nagyon finom, puha, omlós lesz a csirkemell, nem szárad ki.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat kívánunk!