Prevenció, megelőzés

#Prevenció #megelőzés

6 db cikk a témában

#BOE
2018.04.09.

1800 diák mérette meg magát

Te tudod, hogy mik a szívérrendszeri megbetegedések fő rizikófaktorai? Fel tudod ismerni az agyvérzés tüneteit? Gyakorlatban is tudnál elsősegélyt nyújtani a bajba jutottaknak? Hallottad már, hogyan lehet csökkenteni a méhnyakrák kialakulásának kockázatát?

#szűrővizsgálatok
2018.01.21.

A szűrővizsgálatok szerepe a daganatok megelőzésében

Minden harmadik rákbetegség megelőzhető lenne, ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mit tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a daganatos megbetegedéseket. Az egészséges életmód alapszabályainak betartása mellett fontos, hogy rendszeresen részt vegyünk a szűrővizsgálatokon is, hiszen minden daganatos betegség eredményesebben kezelhető, ha korai állapotban ismerik fel.

#ne hagyj az autóban
2017.08.08.

Ne hagyj az autóban gyermeket, házi kedvencet

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Vigyél Haza Alapítvány matrica-kampányt indított, hogy felhívja az emberek figyelmét, a nagy hőségben különösen fontos odafigyelni védtelen szeretteinkre. A bevásárlóközpontok, áruházak bejáratainál kihelyezett figyelemfelkeltő matricák remélhetőleg időben emlékeztetik az autóval érkezőket, hogy ne hagyják gyermekeiket és házi kedvenceiket a tűző napon percek alatt felforrósodó autóban.

#semmelweis egészségverseny
2017.04.04.

Egy verseny, ami egészségtudatosságra nevel

Március 25-én az Elméleti Orvostudományi Központ megtelt Semmelweis Egyetemre készülő diákokkal, egészségtudatos középiskolásokkal, akik a II. Semmelweis Egészségverseny döntőjére érkeztek. A megmérettetésen 180 középiskolás jelent meg az ország minden részéről.

#semmelweis egészségverseny
2017.03.24.

A szexuális prevencióról kevés ismeretük van a fiataloknak

A második alkalommal megrendezésre kerülő Semmelweis Egészségverseny egyik szervezőjével készített riportot a KamaszPanasz. Az idei verseny a tavalyihoz hasonlóan rendkívül izgalmasnak ígérkezik, melybe most egy kis betekintést nyerhetünk egy szervező szemszögéből.

#Semmelweis Egészségverseny
2017.03.23.

Orvostanhallgatók szerveznek versenyt középiskolásoknak

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Semmelweis Egészségverseny a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének szervezésében. 280 középiskolás csapat jelentkezett a megmérettetésre, melynek negyedik és egyben döntő fordulója március 25-én lesz az Elméleti Orvostudományi Központban.