Jogosítvány, vizsga

#Jogosítvány #vizsga

7 db cikk a témában

KRESZ kisokos: ezekre ügyelj, amikor biciklivel közlekedsz!
#KRESZ
2024.03.01.

KRESZ kisokos: ezekre ügyelj, amikor biciklivel közlekedsz!

Tudtad, hogy járdán csak akkor biciklizhetsz, ha az úttest alkalmatlan a kerékpáros közlekedésre? És azt, hogy lakott területen kívül kötelező láthatósági mellényt viselned? Ha biciklire ülsz, ugyanúgy szigorú szabályokat kell betartanod, mint az autósoknak - máskülönben több ezer forintra is megbüntethetnek. Mire figyelj oda, amikor kerékpárral közlekedsz?

KRESZ kisokos: az alapfogalmak
#KRESZ
2023.10.20.

KRESZ kisokos: az alapfogalmak

Cikksorozatunkban a KRESZ alapjaival ismerkedhetsz meg. Lehet, hogy ez nem tartozik a legizgalmasabb témák közé, azonban rendkívül hasznos, ha el tudsz sajátítani egy-egy alapfogalmat, mert amikor eljön az ideje, hogy jogosítványt szerezz, kénytelen leszel az elméleti oktatásokon részt venni, ahol pedig nem hátrány, ha nem teljesen üres fejjel ülsz le az első alkalommal. Nem mellesleg a jogsi nélküli közlekedéshez (gyalogos vagy bringás) sem árt, ha tisztában vagy az alapszabályokkal.

Út a jogosítvány megszerzéséig
#elsősegély
2022.11.23.

Út a jogosítvány megszerzéséig

Nagyon sok fiatal tervezi, hogy jogosítványt szerez. Az első lépés a megfelelő autósiskola kiválasztása, de melyik a megfelelő? Nem biztos, hogy az, amelyik a legolcsóbb tanfolyamot hirdeti.

Vezess biztonságosan!
#elsősegély
2022.11.08.

Vezess biztonságosan!

Már nagyon várod, hogy megszerezd a jogosítványodat? Vagy talán már meg is szerezted azt? Összegyűjtöttük a vezetést érintő leggyakoribb kérdéseket és válaszokat, hogy ne maradjanak benned bizonytalanságok vagy kételyek.

Jogosítvány kisokos: Mikor? Mennyiért? Hogyan?
#elsősegély
2022.10.18.

Jogosítvány kisokos: Mikor? Mennyiért? Hogyan?

Sokan tervezik, hogy jogosítványt szereznek. Azzal azonban sokan nincsenek tisztában, hogy mi is ennek a menete, milyen feltételek mellett lehet azt megszerezni. Kisokosunkban minden fontos kérdésre választ kaphatsz.

#vezetés
2021.06.01.

Autóvezetés autistaként

Amikor 18 éves leszel, mi az első dolog, ami eszedbe jut? A vezetés. Manapság a legtöbb ember jogosítványt és autót szeretne. Nem akarnak másokat terhelni a fuvarozásukkal. Nagyon nehéz, de nem lehetetlen autó és jogosítvány nélkül élni, de ez számunkra nehezebb, mint az idősebbeknek. Vannak, akik fizikai vagy szellemi akadályokkal élnek, ami lehetetlenné teszi számukra a vezetést. Habár autista vagyok, szerettem volna jogsit szerezni.

#jogosítvány
2018.06.21.

Fontos változás a jogosítványoknál júliustól

Július 1-jétől a kormány megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a 20 évnél fiatalabbaknak. Erről szóló kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben - írja a napi.hu