Ezt látnod kell, alvás

#Ezt látnod kell #alvás

6 db cikk a témában

Hogyan vészeljük át a forró éjszakákat?
#kánikula
2023.07.27.

Hogyan vészeljük át a forró éjszakákat?

A „forró éjszakák” közhely minden mennyiségű puffogtatása ellenére valljuk be, az emberi szervezet a nyári kánikula idején a hűvös éjszakákat kedveli. Testünk-lelkünk megfelelő regenerációjához első sorban kellemes hőmérsékletű hálószoba szükséges.

Kreálj zöld hálószobát
#hálószoba
2023.07.01.

Kreálj zöld hálószobát

Ha édes álmokra vágysz, ahhoz a hívogató környezetre is szükséged van. Pihe-puha, bolyhos ágynemű, kellemes illatok és csend, ez mind hozzájárul a tökéletes pihenéshez.

#alvás
2021.07.13.

Jobban alszanak a tinédzserek a virtuális valóság játékoktól?

A kérdés azért érdekes, mert azt már számtalanszor leírták, hogy főként a tinédzserek lassabban alszanak el ha az elalvás előtti mobiloztak vagy tévéztek. Ezúttal a virtulális valóság (VR) játékok – alvást befolyásoló hatására voltak kíváncsiak a kutatók.

#alvásidő
2019.03.16.

Kiderült, mennyi az átlagos alvásidő világszerte

Azt mindannyian tudjuk, hogy elegendő alvás nélkül nem tudunk megfelelően helytállni: csökken a koncentrációs képesség, gyengül az immunrendszer, romlik a hangulat. Kutatóknak sikerült összegezniük az emberiség alvási szokásait egy mobiltelefonos applikációval.

#nevetés
2015.10.06.

Így indulhat a napod igazán boldogan

Minden reggel ugyanaz a menetrend: vársz a reggeli villamosra, buszra, álmos vagy és máris feszült, amiért suliba vagy munkába kell menned, pedig még aludtál volna pár órát. Van viszont egy hihetetlenül hatásos módszer, amivel garantáltan jól indulhat a napod, és emlékezetes pillanatot szerezhetsz vele másoknak is.