kereső
#Ezt látnod kell

Te ismered a környezetbarát keresőt?

2020.09.29.
1 perces olvasási idő

Általában mindenki a google-ben végzi a kereséseket, de most itt egy új kereső, amely nemcsak remek, de környezetbarát is, hiszen az Ecosia a bevételéből fákat ültet.

Hogy működik?

Gyakorlatilag ugyanúgy, mint bármely kereső. Beállítod alapértelmezettnek (ha szeretnéd) és már indulhat is a böngészés. Az Ecosia olyan, mint bármely más keresőmotor, egyetlen fő különbséggel: nyereségüket fák ültetésére használják fel.

Az elültetett fák mennyiségét, illetve a pénzügyi beszámolóikat a honlapon közzé is teszik, ezzel is arra sarkallva mindenkit, hogy a környezettudatos élet nagyon jó dolog.

100%-ban megújuló energia

Mivel saját napenergiát állítanak elő, és nyereségünket fák ültetésére fordítják, az Ecosia „szén-dioxid-semleges”. 2020-ban ez az első olyan vállalat, amely kétszer annyi napenergiát állít elő, mint amennyi az összes Ecosia-kereséshez szükséges.

Az Ecosiában végzett kereséseket 100%-ban megújuló energia hajtja; fákat ültetnek, így küzdenek az éghajlatváltozás ellen, és felgyorsítják a fosszilis tüzelőanyagoktól való energia-átállást azáltal, hogy napenergiát adnak az elektromos hálózathoz.

A szerverek sok energiát használnak. Az internetes cégek felelőssége, hogy figyelembe vegyék ökológiai lábnyomukat az alternatív, megújuló energiára való áttéréssel. Zöld energiapolitikájukkal az Ecosia ezt igyekszik elérni.

Kipróbálod?

(KamaszPanasz)