Testi problémák, lányoknak

#Testi problémák #lányoknak

505 db cikk a témában

#pms
2021.08.25.

Mi is az a PMS?

A PMS, vagyis a premenstruációs szindróma nem más, mint azoknak a jól ismert, kissé bosszantó tüneteknek az együttese, melyeket a menstruációd előtt néhány nappal érzel. Mellfeszülés, szúró érzés az alhasban, ingerlékenység, na és persze a falánkság. Mit érdemes tudni a PMS-ről?

#szúnyog
2021.08.15.

Vérszívók vonzásában: szabadulj meg a szúnyogoktól

Ismerős a helyzet? Éppen egy újabb adag husit raksz a grillrácsra, mikor észreveszed, hogy a szúnyogok már meg is kezdték a lakomájukat - rajtad. Miután őrült csapkodásba kezdesz, hogy megszabadulj tőlük, észreveszed, hogy a többiek higgadtan szemlélik mit csinálsz. Őket bezzeg kerülik a vérszívók! Mi lehet ennek az oka?

5 tény, amit eddig nem tudtál a fogaidról
#fogak
2021.08.12.

5 tény, amit eddig nem tudtál a fogaidról

Köztudott, hogy fogainknak szerepük van a rágásban, a beszédhangok képzésében. Lehet, hogy eddig nem tudtál mindent fehéren csillogó fogsorodról? Kapaszkodj meg: nem csak a cukor a fogak első számú ellensége.

#intimtorna
2021.08.05.

Az intimtorna mindenkinek ajánlott

Az intimtornáról lehetséges, hogy eddig azt gondoltad, hogy csak a középkorú hölgyek tornája. Ám az intimtorna több ennél. Miért is?

#zene
2021.08.04.

A zene csillapítja a fájdalmat?

A zenehallgatás mind az akut, mind a krónikus fájdalmakat enyhítheti. Ezt több tanulmányban is kimutatták. A zene által kiváltott fájdalomcsillapítás hátterében valószínűleg azok a hatások állnak, melyeket a zene „ébreszt fel”: a kellemes érzések, az öröm, felidézett emlékek okozta érzelmek, az ellazulás és a figyelem elterelődése a fájdalomról. Utóbbi egyébként egy régóta ismert fájdalomenyhítő mechanizmus.

#menstruáció
2021.08.01.

Cikinek érzem, hogy nőgyógyászhoz menjek

Kedves Szakértő! 15 éves lány vagyok. Én ezt elég cikinek érzem, de el szeretnék menni egy nőgyógyászhoz. Folyton csak halasztgatom, úgyhogy úgy döntöttem, hogy talán ha a neten mondanám el a problémáimat, akkor könnyebben menne.

7 házi gyógymód szúnyogcsípésre
#szúnyog
2021.07.29.

7 házi gyógymód szúnyogcsípésre

Elképesztően idegesítő, amikor esténként nem lehet kilépni a szabadba a szúnyogok miatt, amik jobb esetben csak a zúgásukkal bosszantanak, rosszabb esetben össze-vissza csípnek és viszkető piros foltokat hagynak maguk után. Még szerencse, hogy van néhány remek házi gyógymód szúnyogcsípésre.

A szép haj titka
#korpás fejbőr
2021.07.22.

A szép haj titka

Egészséges és szép hajra vágysz? Sajnos a haj is elveszítheti a fényét, illetve lassabban nőhet. De semmi nincs veszve, hiszen a következő 5 tipp betartásával igazán gyönyörű, egészséges hajra tehetsz szert.

#napfény
2021.07.19.

Milyen napvédő krémet válasszunk?

A napsugárzás elleni védekezés minden korosztály számára, bőrtípustól függetlenül kiemelten fontos. Milyen faktorszámú készítménnyel védekezhetünk a káros sugarak ellen és mit tegyünk, ha a választott termék mégsem megfelelő?

Az intim higiénia alapjai
#higiénia
2021.07.15.

Az intim higiénia alapjai

A tisztálkodás alapvető szabályait már gyerekkorunkban megtanultuk, de ez a tanulási folyamat nem állhat meg: életkorunknak megfelelően folyamatosan frissíteni kell tudásunkat, hiszen a személyi higiénia hiánya miatt a különféle betegségek könnyebben kialakulhatnak.

Tippek fesztiválozóknak: mit tehetünk a napártalmak ellen?
#napégés
2021.07.12.

Tippek fesztiválozóknak: mit tehetünk a napártalmak ellen?

Nem mindenki képes felmérni a nap erejét, főleg nem, ha egy fesztiválon szórakozik, és nem ügyel kifejezetten ilyen tényezőkre. Ráadásul körülbelül kétezer ember hal meg rosszindulatú anyajegyek miatt az Egyesült Királyságban, és ez a szám sajnos egyre nő.

#bőrtípus
2021.07.09.

Neked milyen a bőrtípusod?

Bőrünk számos változáson megy keresztül az évek folyamán. A kezdetben többnyire normál bőrtípus a serdülő évek hormonális hatásai miatt gyakran zsírosabbá válik, idősebb korban pedig sokan küzdenek az egyre szárazabb bőr okozta kellemetlenségekkel. Az optimális bőrápoláshoz fontos, hogy ismerjük saját bőrtípusunkat és ha szükséges, az épp aktuális állapotnak megfelelően változtassuk a használt kozmetikumokat.

Négy tanács a premenstruációs szindróma enyhítésére
#pms
2021.07.03.

Négy tanács a premenstruációs szindróma enyhítésére

A premenstruációs szindróma (PMS) annyira gyakran fordul elő a nőknél, hogy a menstruációjuk normális velejárójának tekintik. Körülbelül a nők 8-20 százalékának vannak enyhétől egészen a komolyabbakig terjedő tünetei egy vagy két héttel a havi ciklus előtt.

#vitamin
2021.06.30.

Ezekre a vitaminokra van szükséged 16 éves kor fölött

A kamaszkor óriási változásokat jelent mind a testedben, mint a lelkedben. Az addig megszokott gyermeki testedből felnőtt test válik, és ez számtalan anatómiai, biológiai és biokémiai változással jár együtt. Kialakulnak az elsődleges nemi jellegek, kialakul a férfias, illetve a nőies test: a lányok csípője, míg a fiúk válla szélesedik, nem kívánt helyeken jelenik meg szőr, és sokak mindennapjait nehezítik meg ilyenkor a pattanások is. (x)

#kontaktlencse
2021.06.05.

Melyik kontaktlencse a megfelelő számodra?

Először is, a kontaktlencsédnek azon a problémán kell segítenie, ami miatt elkezdtél szemüveget vagy lencsét viselni. Vagyis jobb látást kell biztosítania, korrigálni a rövidlátást, a távollátást, a szemtengelyferdülést vagy ezek kombinációját is.