bőrápolás
#Táplálkozás

4 zöldség a gyönyörű bőrért

2019.08.14.
1 perces olvasási idő

Szeretnél javítani a megjelenéseden anélkül, hogy drága szépségápolási szerekre költenél? Az igazság az, hogy a szépség nem is kerül sok pénzbe. Valójában csak annyit kell tenned, hogy tudatosabban élsz, odafigyelsz arra, hogy mit eszel, és megbizonyosodsz arról, hogy ami a tányérodra kerül, nemcsak az egészségednek tesz jót, hanem a bőrödnek is. Szerencsére az egészség és a szépség kéz a kézben járnak, ami azt jelenti, hogy amíg egészséges maradsz, megmarad a természetes vonzerőd is.

Vörös káposzta

Azon túl, hogy az imádnivaló színe pompás külsőt ad az ételeknek, a vörös káposzta tele van létfontosságú ásványi anyagokkal, amik kívül-belül megszépítenek. Ez a zöldség nagy mennyiségű jódot és ként tartalmaz, úgyhogy egyszerre tisztít belülről és ad a bőrödnek csodás ragyogást.

Nem várhatod el, hogy gyönyörűen nézz ki, mikor a tested tele van méreganyagokkal, szóval a legjobb, ha rendszeresen nassolsz vöröskáposztát, és kiöblíted a sok toxint a szervezetedből. Akár főzve, akár nyersen, ezt a finom zöldséget élvezet enni. A fejes saláta alternatívájaként is szolgálhat a kedvenc hamburgeredben vagy salátádban. Mindegy, hogyan fogyasztod, nem fognak csalódást okozni a fantasztikus egészségügyi előnyei, egyúttal makulátlan és rugalmas marad a bőröd.

Kelkáposzta, kelbimbó

Két másik kiváló zöldség, melyeket fogyasztva friss és üde maradhatsz, a kelkáposzta és a kelbimbó. Egy tálnyi ezekből a szuper zöldségekből nagy százalékban tartalmaz K-vitamint, ami a szervezetedbe jutva segít megelőzni a csontritkulást és a szívbetegségeket. Ezenkívül fokozza a bőröd ragyogását, így a természetes szépségedet is. Ha még több egészségügyi előnyre akarsz szert tenni ennek a zöldségnek a fogyasztásával, válaszd a téli kelkáposztát. Ennek a változatnak jelentős rosttartalma van, ami segít szinten tartani az anyagcserét, illetve jó hatással van a vérnyomásra és a koleszterinszintre.

Cékla

A céklát is érdemes felvenni a mindennapi étrendedbe. Segít minimalizálni a bőrhibákat, hidratálva tartja a bőrt, és megelőzi a halvány ráncokat. Ezeken a bőrápolási előnyökön felül a cékla elősegíti a zsírok anyagcseréjét is a kulcsfontosságú összetevőjével, a betainnal. Így egyszerre tarthatod kordában a súlyodat és segítheted elő a bőröd sima, tiszta és rugalmas megjelenését, ha rendszeresen fogyasztod ezt a zöldséget.

Padlizsán

Ez fényes és sima, csodás lila színű zöldség elengedhetetlen ahhoz, hogy a bőröd is ugyanilyen fényes és sima legyen. A speciális alkotóeleme, névszerint a nausin felelős a zöldség sötétlila színéért, ráadásul öregedésgátló hatású. Ez az anyag kedvező hatással van a szervezetre, segít csökkenteni a rákos sejtek kialakulásának veszélyét. A nausin az agyműködésre is pozitív hatással van.

Ha szeretnél egészséges maradni és a bőrödnek is kedvezni, fogyaszd rendszeresen ezeket a nagyszerű zöldségeket!

(KamaszPanasz - B.Zs.)