szex
#Vágyak

A férfiaknak 9, a nőknek 5 szexpartnerük van

2011.12.22.
1 perces olvasási idő

A férfiaknak 9, a nőknek 5 szexpartnerük van egész életük során Angliában - erre jutott egy brit egészségügyi felmérés.

Tizennégyezer - 16 és 69 év közötti - ember megkérdezésén alapulnak az eredmények. A kerekítetlen, egytizedesre pontos adatok: az angol férfiak átlagosan 9,3 nővel szeretkeznek életükben, míg a nők 4,7 férfival.

A válaszadók egyharmada ugyanakkor felfedte, hogy nem tud egészen megbízható adattal szolgálni, csak hozzávetőlegessel. Ami a monogámiát illeti, a nők 24 százaléka "hifi", azaz életében egyetlen partnere van. Az "egyetlenkedők" aránya az idősebb korosztályú nőknél még magasabb: az 55-69 év közöttieknél 40 százalékos. A férfiak 17 százaléka hasonlóan hű. Tíznél több szexpartnerrel a nők 13, a férfiak 27 százalékának volt dolga.

A 14 ezer megkérdezett átlagosan 17 éves korában veszítette el szüzességét, a férfiak ötöde és a nők hetede 16. életéve betöltése előtt. A 16-24 év közötti nők esetében azonban a hányad 27 százalékos, tehát az ifjabb nemzedék - amint az igencsak sejthető volt - korábban kezd nemi életet élni.

A 18 évnél fiatalabb terhesek száma ugyan örvendetesen csökkent Angliában az utóbbi években, de még mindig magas nyugat-európai viszonylatban: ezer várandós nő közül 40 fiatalkorú - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

(mti)

Kapcsolódó cikkek