Lélek

#Lélek

1438 db cikk a témában

Készülődj a karácsonyra!
#karácsony
2023.12.10.

Készülődj a karácsonyra!

Bár sokan csak egy sóhajjal nyugtázzák, a legtöbben pedig örülnek neki, ismét elérkezett a karácsony-szezon. Rohanó világunkban sajnos sokan már csak egy újabb stressz-forrásként tekintenek az ünnepekre, amik boltokban töltött tolongással és sorban állással, és kínos családi programokkal jár - és elfelejtik, hogy valójában ez a szeretet ünnepe, amit megfelelő lelkiállapotban szívmelengető és meghitt hetekként élhetünk át.

Mindent a Mikulásról
#mikulás
2023.12.06.

Mindent a Mikulásról

A Mikulás mindenki jótevője és a gyerekek kedvence, hiszen a csöppségek már az első sötét és hideg este után elkezdik visszaszámolni a napokat addig, amíg ki nem rakhatják csizmáikat az ablakba. A Mikulás történetéről sokféle legenda és mendemonda kering, de szinte mindegyikben felbukkan a gyerekek és a szegények megsegítése.

Amikor egy barátod kellemetlen képeket posztol rólad
#képek
2023.12.04.

Amikor egy barátod kellemetlen képeket posztol rólad

Az egyik legdühítőbb és legfájdalmasabb dolog, ami történhet két barát között, amikor az egyikőjük ciki képeket rak ki a másikról. Árulásnak hat, részben azért, mert elgondolkodsz azon, hogy tényleg fontos vagy-e neki vagy oktalanul bíztál benne.

Gyakori költekezési hibák: hogyan kerüld el őket?
#pénz
2023.12.01.

Gyakori költekezési hibák: hogyan kerüld el őket?

Ahhoz, hogy hasznosan költsd el a pénzedet, meg kell ismerned azokat a gyakori buktatókat, amikbe az emberek (leginkább a fiatalok) beleesnek, így megtanulhatod, hogyan legyél sokkal költségtudatosabb. Összefoglalónkban felsoroljuk a leggyakoribb hibákat és természetesen megoldásukat is.

Hogyan kérj bocsánatot?
#megbocsát
2023.11.27.

Hogyan kérj bocsánatot?

Barátságban és szerelemben is vannak hullámhegyek és -völgyek. A legjobb barátnők is összekaphatnak néha egy kicsit. Előfordulhat, hogy meggondolatlanul fejezzük ki magunkat, vagy dühünkben azt bántjuk meg, aki a legkevésbé szolgált rá. Hogyan nyerjük el a bocsánatát?

Jelek, hogy ez mégsem szerelem
#szerelem
2023.11.23.

Jelek, hogy ez mégsem szerelem

Bár rossz érzés felismerni, hogy már nem vagy szerelmes, vagy az érzés, amibe eddig beleringattad magad, mégsem szerelem, hanem valami más, de hidd el, jobb időben kilépni egy ilyen kapcsolatból! Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket, hogy tisztán láss!

A 9 leggyakoribb álom és jelentésük
#álom
2023.11.21.

A 9 leggyakoribb álom és jelentésük

Vajon az álmoknak mélyebb értelme van? Nagyon sok ember úgy véli, hogy a válasz erre a kérdésre igen. A Newsweek által végzett felmérés szerint az amerikaiak 43 százaléka azt hiszi, hogy az álmok a valódi vágyainkat takarják.

Hogyan nyerd vissza szüleid bizalmát?
#bizalom
2023.11.19.

Hogyan nyerd vissza szüleid bizalmát?

Két hónappal ezelőtt vesztettem el a szüleim bizalmát, és mindent megtettem, hogy visszanyerhessem, de semmi sem segít. Nem tudom, mit tegyek. Kértem, hogy hadd aludhassak az egyik barátomnál, úgy, hogy az anyukája is otthon lett volna, és abszolút elutasítóak voltak. Már nagyon unom, hogy állandóan otthon vagyok!

Ha erőltetik a szexet
#szex
2023.11.18.

Ha erőltetik a szexet

Néha úgy tűnhet, mintha mindenki szexelne, vagy mintha mindenkinek naponta ötször kellene csinálnia. Az igazság az, hogy mindannyian különbözünk abban, hogy szexelünk-e, és hogyha igen, akkor mikor. Mi történik akkor, ha úgy érzed, rád erőltetik a dolgot?

Fontos leckék, melyeket meg kell tanulnod egy párkapcsolatban
#magány
2023.11.17.

Fontos leckék, melyeket meg kell tanulnod egy párkapcsolatban

Mielőtt egy hosszabbnak ígérkező kapcsolatba belevágsz, van néhány fontos lecke, melyeket jó megtanulni, hisz könnyebbé és stresszmentesebbé teheti az együttlétet. A szerelem bonyolult és szövevényes lehet, éppen ezért jó előre tudni, hogy mibe vágod a fejszédet, mielőtt komolyabbra fordulnak a dolgok kettőtök között.

A Snapchat kockázatai és veszélyei
#snapchat
2023.11.15.

A Snapchat kockázatai és veszélyei

A Snapchat nagyon népszerű a tizenévesek körében. Ez a telefonos alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fényképeket és videókat (pillanatfelvételeket) küldjenek más felhasználóknak. Ellentétben az SMS-ben vagy e-mailben küldött fotókkal és videókkal, a Snapchaten elküldött képek a megtekintésük után másodpercekkel eltűnnek. A Snapchat bizonyos kockázatokkal jár, ezért fontos, hogy tisztában legyél a működésével.

Felháborít az igazságtalanság?
#igazságtalanság
2023.11.12.

Felháborít az igazságtalanság?

Sajnos mi emberek nagyon finom és durva módszerekkel is tudjuk bántani egymást. Olykor ennek nem is vagyunk tudatában és ekkor szükséges lehet a közbelépés. Te mit teszel, ha azt látod, hogy másokat bántanak? Közbe mersz lépni? Miért „fagyunk le” néha?

Fel kellene hívnom? Az igazi válaszok, amiket hallanod kell
#randi
2023.11.10.

Fel kellene hívnom? Az igazi válaszok, amiket hallanod kell

Minden nő gondolkozott már a kérdésen: „Fel kellene őt hívnom?”. Könnyű a barátaidnak tanácsokat osztogatnod, de a saját ügyeiddel mi a helyzet? Azt gondolnád, hogy könnyű a válasz – igen, vagy nem. De a legtöbb embernek ez nem megy olyan könnyen. Mindig is a nők voltak azok, akiket „be kell cserkészni”, de néha felül lehet írni ezt a szabályt.

Rád szálltak a többiek? Van megoldás!
#önbizalom
2023.11.09.

Rád szálltak a többiek? Van megoldás!

Úgy érzed, hogy az iskolai cikizések miatt egy bátortalan, visszahúzódó, szorongó tini lettél? Hogy ne férkőzhessen senki a közeledbe, láthatatlan és áthatolhatatlan falat vontál magad köré? Elkerülöd az embereket, és már ők is elkerülnek téged? Ideje változtatnod!