hazugság
#Lélek

Amiről az új barátnők hazudnak?!

2009.07.15.
2 perces olvasási idő

Kétségtelen tény, hogy a fiúk és a lányok igénybe veszik a füllentés művészetét a párkapcsolatuk kezdetén. Ezt azért csináljuk mert ha szeretünk valakit, le akarjuk nyűgözni, be akarjuk bizonyítani hogy mi vagyunk a számára a legideálisabb partner. Sokak szerint a lányok ezt az eszközt sokkal gyakrabban veszik igénybe mint a fiúk. Ez azt jelenti hogy a lányok bizonytalanabbak? Esetleg azt hogy a fiúk becsületesebbek? Ki tudja..

Ne aggódj, ez nem egy pszichológia óra. A lényeg az, hogy a fiúknak minél hamarabb tudomást kell szereznie azokról a dolgokról, amiről a barátnőjük füllent. Itt a segítség, hogy hogyan előzd meg azt, hogy bedőlj barátnőd esetleges hazugságainak. Összegyüjtöttünk pár gyakoribb példát, amire minden esetben figyelned kell.

Azok a számok..

lássuk csak.. A nők általában hazudnak a számokról (pl. súly, kor..stb.). Ez nem azt jelenti, hogy minden nő, de általában ez a helyzet. Ennek sok árulkodó jele lehet: egy példa, hogy miként mondják el eddigi párkapcsolataik mennyiségét.

Ha te azt állítod, hogy neked csak két komoly kapcsolatod volt eddig egész életedben, akkor a lány zavarba jöhet attól hogy neki sokkal több: úgy érzi letagadhat párat. És fordítva: ha sokkal több kapcsolatod volt a partneredtől, akkot attól félhet hogy tapasztalatlannak nézed, ezért hozzáadhat néhányat.

Ezek a fajta füllentések általában a személyes bizonytalanságból fakadnak és ezek teszik a hazugságokat olyan népszerűvé a lányok körében.

Mit tehetsz?

Az egyetlen dolog amit tenni tudsz az, hogy elkerülöd ezt a témát arra az időre, amikor már jobban ismeritek egymást és kölcsönösen bíztok egymásban. Esetleg közelíts a kérdéshez úgy hogy ne sértsd meg partnered érzéseit, és ne érezze azt hogy versengeni kívánsz vele. Sok szerencsét hozzá.

„Én egy vérbeli rajongó vagyok”

Mikor megosztjuk egymással érdeklődési köreinket gyakran abba a hibába esünk, hogy sokszor olyan témák iránt mutatunk fokozott érdekődést, ami partnerünknek fontos (pl. „én is egy vérbeli Fradi rajongó vagyok”). Legyen akár szó hobbikról, vagy filmekről, úgy tűnhet hogy a lány az "ikertestvéred" ebből a szempontból – ugyanazt szereti amit te. Ez nem azt jelenti hogy a lány nem élvezi az éppen aktuális Fradi meccset, de nagy a valószínüsége, hogy csak a kedvedbe szeretne járni.

Hogy derülhet ki az igazság?

Nem nehéz rájönni, egyszerűen csak azt kell megfigyelned hogy tartós e a lelkesedése pl. a Fradi meccsel kapcsolatban. Ha nem, idővel ugyis rájössz hogy nem élvezi. Adj időt hogy rájöjj, hogy miről hazudik a barátnőd és miért lelkesedik igazán.

„Imádom a barátaidat"

A barátnőd sosem fogja kedvelni minden egyes barátodat - kivéve a kapcsolat kezdetén. Te szereted az ő pletykaéhes pasivadász barátnőit? Persze hogy nem. Legyünk tisztában azzal, hogy nekünk is lehetnek idegesítő barátaink, bár amikor a barátnőd az életed részévé szeretne válni megpróbálja elfogadni őket.

Mi a helyes viselkedés?

Az tulajdonképpen nem rossz, hogy a barátnőd igazán megismeri a baráti körödet. Az összejöveteleken kiderülhet hogy ki az akit kedvel, és ki az akit nem. Neked viszont nyitottnak és rugalmasnak kell lenned, nem erőltetheted partneredet, hogy minden áron fogadjon el egy bizonyos barátodat.

A tökéletességre való törekvés

A vonzalom a legfőbb elem minden kapcsolatban, külünösen az elején. Minden nő hosszú távra tervez egy számára vonzó pasival , és mindent megtesz azért, hogy lehető legtökéletesebben sikerüljenek az első randevúk. Ezeket a törekvéseket gyakran követi az az illúzió, hogy nem is követnek el nagyobb erőfeszítést.

Hogyan védjük ki ezt?

Ne védjük ki! Élvezzük ezeket a kedves erőfeszítéseket, egy idővel - a kapcsolat elmélyülésével - úgyis lankadni fog ez a nagy lelkesedés.
A füllentés és a színjátszás sosem kellemes jellemvonás egy partnerben, de ez ne zavarjon minket az első randevúkon. Ezek az apró füllentések azért vannak mert nagyon kedvel téged, és azt szeretné vele elérni, hogy te is ugyanígy érezz.

Ezek az apró hazugságok idővel eltűnnek, csak tudd hogy hol a határ. S amit feltétlenűl tartsunk szem előtt: mi sem vagyunk makulátlanok!

Sok szerencsét !

(G.V.)