Lélek, család

#Lélek #család

289 db cikk a témában

#randi
2021.03.17.

Hogyan randizz a barátod testvérével?

Az egyetlen dolog, ami még annál is kínosabb, mint a legjobb barátod exével összejönni, ha a testvérébe szeretsz bele. Még kínosabb, ha fiatalabb testvérről van szó. Különösen, ha még emlékszel arra, mikor ez a kistestvér még csak ovis volt.

#agresszió
2021.02.03.

Dühkezelés fiúknak

Kontrollálhatatlan és visszatérő agressziótól vagy frusztrációtól szenvedsz? Engeded, hogy felhalmozódjanak benned ezek az érzelmek, addig, amíg már nem tudod őket kezelni?

#szülő
2021.01.21.

Ugye te nem szégyelled a szüleidet?

Kamasznak lenni nem könnyű: ez az átmeneti időszak a gyermekkor és a felnőttség határán számtalan megmérettetést tartogat a számodra. Tele vagy kérdésekkel, furcsa eddig nem ismert érzésekkel, félelmekkel - már nem vagy gyerek, de még nem vagy felnőtt sem.

#karácsony
2020.12.25.

Karácsony a világ körül: Ázsia

Ázsia legtöbb országában a karácsonyt összekötik egyéb ünnepekkel is. Nem is mindenhol családi eseménynek számít, hanem csak egy olyan napnak, amikor mindenkivel kedvesnek kell lenni. De olyan ország is akad, ahol akár egy hétnél is tovább ünnepelnek.

#karácsony
2020.12.24.

Karácsony a világ körül: Afrika

A karácsony egy tradicionális keresztény ünnep, de sok nem-keresztény ember is ünnepli világszerte a szeretet ünnepeként. A modern és népszerű ünneppel együtt jár az ajándékozás, a karácsonyi zene, a különböző mintázatú üdvözlőlapok küldése, templomi ünneplések, karácsonyi ebéd és ünnepi hangulatú tárgyakkal való díszítés.

#karácsony
2020.12.23.

Győzd le a karácsonyi stresszt!

Rengeteget hallhatunk az ünnepek alatti stresszről, ami teljesen tönkreteszi a karácsony alapvető értékeit: az ünnepet, az élvezetet és a varázslatot.

#évösszegzés
2020.12.18.

Hogyan búcsúzzunk el 2020-tól?

Ha leülnénk egy csésze kávé mellé abból a célból, hogy visszagondoljunk az előző évünkre, egy dologban biztosan egyetértenénk: a 2020-as év hosszú idők óta a legnagyobb megpróbáltatásokkal teli időszak volt mindenki számára.

#blogírás
2020.11.20.

Miért jó naplót és blogot írni?

Milyen romantikus, amikor az unoka megtalálja a nagypapa régi szerelmes leveleit vagy éppen az ezer éves naplóját. És akkor kiderül: a nagyszülők is voltak fiatalok, tele kétséggel és reménnyel és persze olyan kalandokkal, amiről elfelejtettek mesélni az unokáknak. Miért írjunk mi naplót? Mi a különbség a napló- és blogírásban?

A „bezzeg” gyerek árnyékában
#önbizalomhiány
2020.11.15.

A „bezzeg” gyerek árnyékában

Ha van a családban egy kimagaslóan tehetséges, esetleg nagyon szófogadó gyerek, azt a szülők hajlamosak favorizálni. Őt állítják példaképül a többi gyereknek. Na, most képzeljük magunkat a másik gyerek helyébe, akinek átlagos képességei vannak.

#hajevés
2020.10.15.

Hajevés - Hogyan tudnék leszokni róla?

Szeretnék leszokni a "hajevésről", de valahogy sehogy sem sikerül. Régebben szép hosszú hajam volt, most meg olyan rövid, hogy sokszor egyedül érzem magam, mert az összes osztálytársamnak hosszú és dús haja van. Anyuék úgy érzem, nem hisznek nekem, amikor azt mondom, hogy már próbáltam leszokni róla, de nem sikerült. - A szakértő válaszol.

#válás
2020.10.11.

Csonka családban élni

Kettő helyett egy szülővel élni együtt komoly érzelmi törést, lelki kavarodást okozhat. Egy haláleset vagy válás teljesen megváltoztatja addigi életed. Persze, szereted a gondoskodó nagyszülőt és nagybácsit is, azonban lelked mélyén mindennapi, ép, anyás-apás családról álmodsz.

#komoly
2020.05.13.

Nem tudok komoly lenni! Mit tegyek?

Akadnak mindig vidám, vicces emberek. Ám bizonyos helyzetekben kifejezetten rossz ötlet komolytalanul viselkedni, hiszen ezzel megbánthatsz másokat, emellett pedig rólad sem fest túl jó képet.

#kapcsolat
2020.05.09.

Hogyan közöld a szüleiddel, hogy van barátod?

A fellegekben jársz a boldogságtól, és a háztetőre kiállva kiáltanád a barátod nevét, de az, hogy eláruld a szüleidnek, hogy udvarlód van, már sokkal bonyolultabb dolog, nem igaz?

#szülők
2019.12.30.

Így bizonyíthatod be szüleidnek, hogy felelősségteljesen gondolkozol

Úgy érzed, a szüleid még mindig kisgyerekként kezelnek és megkérdőjelezik minden tettedet? Minél idősebb leszel, annál több függetlenségre és szabadságra vágysz, amit néha a szülőknek is nehéz elfogadni. Ez sok fiatal számára jelent problémát, de léteznek olyan módszerek, amikkel meggyőzheted a szüleidet, hogy tudsz felelősségteljesen gondolkozni.

#tél
2019.12.17.

A legjobb programok a téli szünetre

Azok a legszebb téli reggelek, amikor a gőzölgő tea illatába burkolózva álmosan kitekintünk a konyhaablakon, és látjuk, hogy hófehér takaró borítja a környéket. Mutatunk néhány tippet, hogy jól teljen a téli szüneted!